South Park: Trump és Clinton is megkapta a magáét

Elindult az új South Park-évad, és rögtön ott is folytatták, ahol az előző véget ért. Újra itt van P. C. igazgató, itt volt a Trumpként hasító Mr. Garrison és Hillary Clinton, de az új Star Warst rendező J. J. Abrams is megkapta a magáét.

Ismét eljutott oda az Egyesült Államok, hogy csak a rossz és a még rosszabb közül lehet választani – ezt üzente a huszadik évad első részével a South Park rajzfilmsorozat. Beharangoztuk, szeptember 14-én érkeznek egy év után Trey Parker és Matt Stone rajzfilmsorozatának új részei: míg korábban tavasszal és ősszel is új epizódok kerültek képernyőre, egy ideje már csak szeptember után számíthatunk ezekre. Egyúttal összefüggő lánccá rendezték a részeket: a tizenkilencedik évad például általános kritikáját adta a politikai korrektségnek és a biztonságos terekhez (safe spaces) hasonló ötleteknek, bemutatva ugyanakkor azt is, hogy ettől még a másik öncélú alázása sem lesz rendjén való dolog.

Bármit is tesz Trump, népszerű marad

Most pedig visszatért a tizenkilencedik évadban megismert P. C. igazgató is, azaz az új iskolavezető, aki egy sztereotípián alapuló megszólalásért vagy épp kulturális kisajátításért bárkit hajlandó összeverni is. Donald Trump szerepében ezúttal is Garrison tanár urat találjuk, miközben ellenfeleként valóban Hillary Clinton indul a győzelemért. Visszahoztak ezzel két régi karaktert is, Gennyes Tust és Redvás Szendvicset („giant douche”, „turd sandwich”), akiket a nyolcadik évad nyolcadik részében már láthattunk.

Az üzenet ugyanaz: bár hazafias kötelességnek állítják be a voksolást, valójában csak rossz és rossz közül lehet választani, minőségi különbség nem nagyon van. Ezúttal is azokra a véleményekre játszanak rá, amelyek szerint Clinton és Trump versengésében nincs hova tenni az ikszet.

Az új részben „Trump” Garrison rádöbben, hogy bármilyen durva dolgot mond, a népszerűsége tovább nő, viszont semmi terve nincs a győzelem esetére. Ezért úgy ítéli meg, mindenképp Clintonnak kell nyernie, és el is kezdené őt segíteni, de hiába. Úgy dönt, leül a nemzeti himnusz alatt, hátha így az emberek elfordulnak tőle, azonban amint lehuppan, máris bemondják, hogy ülni is éppolyan hazafiasnak számít.

Emlékeztek Chewbaccára? Hát a Szellemirtókra?

A himnusz alatti leüléssel a feketék elnyomása miatt tiltakozó Colin Kaepernick és amerikai focista társai gesztusára játszanak rá. Itt épp az iskolai lánycsapat tüntet hasonlóképp, a híradások viszont az elejétől arra fókuszálnak csak: vajon le fog-e ülni a színes bőrű diáklány is. Ők épp a neten a lányokat zaklató kommenttroll miatt döntenek így: mindannyian Eric Cartmanre gyanakszanak, ő persze nem ismer el semmit.

Közben pedig a Star Wars hetedik részét rendező J. J. Abrams is megkapja a magáét. Leülnek sokan a himnusz alatt? Ki kell adni Abramsnak a feladatot, hogy újítsa meg a himnuszt, az majd egybekovácsolja a nemzetet! A nosztalgiahullám, úgy tűnik, sokaknak bejön: a címadó Member Berries olyan szőlőszemekre utal, amelyek folyamatosan régi, kedves dolgokról csicseregnek a fogyasztóknak. Egyfajta drogként szolgálnak, természetesen Stan apja, a mindenbe belefolyó Randy Marsh is fogyasztó lesz. Egészen addig legalábbis, amíg a korábban „emlékszel Chewbaccára? A rohamosztagosokra is, ugye? A Szellemirtók de jó volt, nem?” kérdéseket feltevő szőlőszemek belekezdenek: ugye, de jó volt, amikor még csak férfi és nő házasodhatott? A jobboldali jelölt szimpátiáját erősítő fürtök természetesen azonnal feldühítik a másik indulót támogató Randyt.

Az új évad részei szerdánként érkeznek majd eredeti nyelven, a magyar szinkronos változat pedig egy hetes csúszással jön a Comedy Centralon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »