Sós Csabát meglepte Hosszú Katinka döntése

Sós Csaba szövetségi kapitányt meglepte, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem vesz részt a szerdán kezdődő debreceni úszó országos bajnokságon – írja az MTI.

A M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden a szakember kifejtette, ez már bizony hosszú kihagyás a klasszis versenyzőtől, ami sok kérdőjelet felvet a jövőre nézve. Azzal kapcsolatban, miszerint magánéleti válságuk ellenére férje, Shane Tusup marad a 28 éves úszó edzője, Sós Csaba megjegyezte: – Az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy ketten együtt sikeresek, minden más megoldás komoly kockázat lenne.

A szakember kiemelte, valószínű, hogy Hosszú kihagyja augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságot, azonban vagy az októberi, hazai rendezésű rövidpályás világkupaversenyen, vagy a decemberi, ugyancsak rövidpályás világbajnokságon már visszatérhet.

– Szerencsére most már évente három-négy olyan megméretés van, ahol világosan látszik, hogy egy versenyző hol tart. Aki egyszer már feljutott a csúcsra, arról könnyebben elhisszük, hogy vissza tud oda jutni, mint arról, aki még nem volt ott – mondta Sós Csaba.

http://mno.hu/

Hírdetés

http://mno.hu/

Hozzátette, hogy nem téveszti szem elől a 2020-as tokiói olimpiát. – Nekem Tokió azért nagy cél! Ráadásul imádok úszni, edzeni – szögezte le. – Ugyanakkor itt ez az év, van már 13 Európa-bajnoki aranyam, mi legyen a cél, megszerezni a tizennegyediket? Ez azért, valljuk be, nem jelent olyan erős motivációt.

http://mno.hu/

– Túl van már a zeniten, és nem vagyok benne biztos, hogy világversenyt tud még nyerni – jelentette ki.

Sós Csaba közölte, hogy a 120. országos bajnokságon – ahol 59 egyesült 385 versenyzője ugrik majd medencébe – nagyon erős lesz a mezőny, így több számban már a délelőtti előfutamok során jó teljesítményre lesz szükségük az úszóknak. – Kezd hasonlítani a magyar úszás arra, mint amivel nemzetközi szinten találkoznak – fűzte hozzá.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »