Sós Csaba: Milák Kristóf jobb formában lehet, mint az olimpián

Sós Csaba: Milák Kristóf jobb formában lehet, mint az olimpián

Az úszók szövetségi kapitánya azt üzeni a világcsúcstartó riválisainak, hogy ha van egy kis rutinjuk, nem foglalkoznak Milák Kristóffal.

Kedd este lehet először éremesély a hazai rendezésű vizes-világbajnokságon.

Az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf remekelt a gyorsváltóban, aztán hétfő délelőtt a legjobb idővel jutott tovább 200 m pillangón és vár rá a hétfő esti elődöntő.

Sós Csaba szövetségi kapitány az InfoRádióban elmondta, a váltóúszás alapján „úgy tűnik, jobb formában van, mint az olimpián, az előfutamban is jobbat ment, mint a játékokon, de majd az elődöntőben meg a döntőben meglátjuk”.

A szakvezető szerint a valódi kihívás a világcsúcstartó számára csak önmaga.

Hogy félnek-e tőle a riválisok, vagy inkább már a verhetetlen kategóriába sorolják, arról azt mondta, „ha van egy kis rutinjuk, akkor nem foglalkoznak vele”. Egy példával is illusztrálta véleményét: Széchy Tamás sosem küldte medencébe tanítványait feltartott zászlóval, de Czene Attilának azt mondta, a második helyre figyeljen a finn Jani Sievinen mögött.

– tette hozzá Sós Csaba, aki csodálkozna, ha a Duna Arénában hétfőn, kedden maradna üres szék.

Hírdetés

A 200 m férfi pillangó másik magyar szereplője Kenderesi Tamás, aki szerinte a döntőre fogja „felszívni magát”.

„Nemzetközi rutinja van, hat évvel ezelőtt az olimpián már érmet nyert. Tudja, mennyit kell úszni reggel, és hatalmas hajrás. Az olimpián is pár század választotta el az éremtől tavaly.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »