Sós Csaba: Itt a vége egy csodálatos pályafutásnak

Sós Csaba: Itt a vége egy csodálatos pályafutásnak

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitányát nem érte teljesen váratlanul az olimpiai bajnok mellúszó, Gyurta Dániel visszavonulása.

Mint Sós Csaba a Magyar Nemzetnek elmondta, a világbajnokság óta szakmai háttérbeszélgetésekből sejteni lehetett, hogy „közel az idő”.

http://mno.hu/

– Őszintén szólva úgy gondolom, már korábban megtörtént volna a bejelentés, ha nem így jön ki a lépés, hogy az olimpia után Budapesten van az úszó-vb

– fogalmazott. Azt érthetőnek nevezte, hogy egy sportoló egy kudarcosan végződő olimpia után, ilyen helyzetben folytatja, főleg hogy korábban már járt a csúcson. – Az olimpia Gyurta Dániel esetében kisiklás volt, a világbajnokság viszont végállomás – sűrítette véleményét.

Feltételezése szerint azért kellett idáig várni a vb után ezzel a bejelentéssel, mert a vegyesváltóval azért mégiscsak döntőt tudott úszni, aminek a hangulata magával ragadhatta, vívódhatott egy darabig. – De hát „túl sikeres” a privát életében, a legnagyobb örömömre.

Kérdésünkre, hogy most félig üres vagy teli a pohár, azt mondta, egyértelműen az utóbbi. – Gyurta Dániel pályafutása a legnagyobb volt. Kicsit Rózsa Norbertéra hajaz, de még ő sem nyerte meg három vb-n egymás után ugyanazt a számot, és bár volt, hogy Rózsa egy vb-n százon és kétszázon is nyert, Gyurta világcsúccsal lett olimpiai bajnok – méltatta a visszavonuló sportolót Sós Csaba. Szerinte Gyurta

fiatalon megmutatta oroszlánkörmeit, majd egy ötéves hullámvölgyből feljött, ami példaként állítható a fiatalok elé.

– Itt van a vége egy csodálatos pályafutásnak, ami előtt fejet kell hajtani, sok sikert kívánunk neki a magánéletében, amely páratlanul sikeres, ha más sportolókéval összehasonlítom – utalt végül arra, hogy Gyurta Dániel ma már a MOB-ban, a Magyar Úszó Szövetség sportolói bizottságában és másfél esztendeje a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói grémiumában is dolgozik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »