Sós Csaba a világkupáról: ébresztő, itt már zajlik az élet

Sós Csaba a világkupáról: ébresztő, itt már zajlik az élet

Az elmúlt hetekben egymás után tértek vissza az uszodákba a válogatott versenyzők, három hét múlva pedig már rövid pályás úszóvilágkupa következik a Duna Arénában. Sós Csaba szövetségi kapitány elsőként arról kérdeztük, hogy van-e valamiféle kötelezettségük a sportolóknak a járvány negyedik hullámában.

Momentán nincs semmiféle kötelezettségük a magyar úszóknak a koronavírus-járvány negyedik hullámát illetően, a hírek szerint azonban ebben változás várható – mondta érdeklődésünkre a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Azzal együtt, hogy a válogatott tagjai, pláne azok, akik részt vettek a tokiói olimpián, kötelezően megkapták a vakcina mindkét dózisát, márpedig akik oltva vannak, azoknak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és enyhébb tüneteik is vannak – tette hozzá Sós Csaba, utalva Merkey Béla napokban tett szavaira. „Úgyhogy én a magam részéről

nem számolok azzal, hogy a következő járványhullámnak – kifejezetten a válogatottakat nézve – súlyos hatása lesz”

Hírdetés

– mondta.

Ismeretes, három hét múlva Budapesten a Duna Arénában világkupát rendeznek, amelyen – amennyire tudni lehet – a teljes magyar élmezőny és az azt követő réteg is elindul majd, több külföldi klasszissal egyetemben. Sós Csaba, amellett, hogy örömét fejezte ki az esemény megrendezése iránt, hiszen a tavalyi évben elmaradt, egyben figyelemfelhívásnak nevezet azok számára, akik esetleg hosszabbra akarták nyújtani a pihenőjüket, hogy

„bizony, itt már zajlik az élet”,

főképp, hogy jövő májusban világbajnokság is lesz.

Sós Csaba a versenyzők felkészülését illetően elmondta, miután hagyományosan a világversenyek nyáron vannak, az úszok versenyévada nem januártól decemberig tart, hanem az iskolai tanévvel parallel zajlik. Vagyis szeptember legelejétől mindenki megkezdte a csapatszíntű felkészülést, ami alól legfeljebb az olimpikonok lehetnek kivételek. „De a budapesti világkupa idejére 5-6 hete dolgozniuk kell” – fűzte hozzá a szövetségi kapitány.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »