Sorsoltak a BL-ben, a címvédő ellen játszanak Nikolicsék

Csütörtök este tartották a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, melyen két magyarnak is szoríthattunk, Nemanja Nikolicsnak és Bénes Lászlónak. 

 

Az idei már a legrangosabb kupasorozat 62. kiírása, a kupadöntőt ezúttal a walesi Cardiffban tartják. Az eddigi szokásoknak híven idén is van egy nagykövete a finálénak, mégpedig a Liverpool walesi legendája, Ian Rush.

 

Lesz-e címvédés először?

 

Gareth Bale, a címvédő Real Madrid walesi játékosa számára az idei kiírás nagyon fontos, hiszen hazai pályán játszahatná a döntőt. Tegyük hozzá, hogy a BL-ben eddig még senki sem tudta megvédeni a címét, amennyiben a Real Madridnak sikerülne, úgy történelmet írhat.

 

A csütörtök esti sorsolást olyan korábbi ikonok segítették, mint Clarende Seedorf, aki három különféle csapattal is megnyerte a sorozatot, Roberto Carlos, Ruud Van Nistelroy és Thierry Henry. A sorsolást Giorgio Marchetti vezényelte.

 

Guardiola visszatér Barcelonába

 

Az egyik legérdekesebb csoportnak a C jelű kvartett ígérkezik, amely akár halálcsoport is jelet. Itt szerepel majd Guardiola jelenlegi csapata, a Manchester City, és volt csapata,a Barcelona is. Mindez elég pikánssá teszi a csoport küzdelmeit.

 

Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a PSG – Arsenal is. Újra összecsap a Bayern München és az Atletico Madrid, akik a legutóbbi kiírás elődöntőjében találkoztak egymással. Az EL-győztes Sevilla a Juventus, Lyon és Dinamo Zágráb ellen harcolhat a továbbjutásért. Az újonc Leicester első BL szereplésére készül és viszonylag könnyebb csoportba kerültek a Brugge, Köbenhavn és Porto társaságában.

 

Ami a magyar játékosokat illeti, Nemanja Nikolics Legiája a címvédővel került egy csoportba a Real Madrid, a Borussia Dortmund és a Sporting mellé.

 

Bénes László a Borussia Mönchengladbach csapatával a Barcelona, Celtic és a Manchester City ellen harcolhat a pontokért és a továbbjutásért.

 

uefa.com

 

Az év labdarúgója díj

 

Három jelölt, Gareth Bale, Antoine Griezmann és Cristinao Ronaldo közül választották ki az Év játékosát. A legnagyobb esélyes természetesen a portugál klasszis volt, aki klubjával megnyerte a BL legutóbbi kiírását, a válogatottal pedig a nyári Európa-bajnokságot.

 

Ronaldo az év játékosa..

 

Meglepetés nem történt, Cristiano Ronaldo lett az év labdarúgója, aki Messi után másodszor nyerte el a díjat.

 

Ronaldo előző idénye számokban:
Spanyol Liga: 36 mérkőzés, 35 gól, 11 assziszt
Bajnokok Ligája: 12 mérkőzés, 16 gól, 4 assziszt
UEFA EURO 2016: 7 mérkőzés, 3 gól, 3 assziszt

 

Körkép.sk

Kép: uefa.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »