Sorsdöntő meccsen lép jégre a magyar válogatott

Sorsdöntő meccsen lép jégre a magyar válogatott

Még csak a harmadik meccsnél járunk, de máris sok minden eldőlhet a bennmaradás szempontjából. A franciákat a csoport gyengébb csapatai közé sorolják, papíron még így is esélyesebbek a mieinknél. A jövő évi világbajnokság társrendezőiként a gallok nem eshetnek ki a második vonalba, így nem nevezhetők közvetlen riválisainknak, mégis égető szükség lenne rá, hogy pontokat szerezzünk ellenük.

– A csoportos jégkorong világbajnokság, Oroszország, május 6–22.
– Magyarország a B jelű nyolcasban küzd, Szlovákiától kikaptunk szombaton, Kanadától pedig vasárnap. Most következnek a franciák.

– A csoportunkban vannak még: USA, Szlovákia, Fehéroroszország, Kanada, Németország, Finnország.
– Olvassa el részletes beharangozó anyagunkat a vébéről!

19:05A galloknál most azonban sok a hiányzó, Antoine Roussel a Dallas Stars-szal az NHL rájátszásában érdekelt, míg a CSZKA Moszkva sztárja, Stéphane Da Costa sérülés miatt nem tarthatott a többiekkel. Nincs itt a Fehérváron játszó kőkemény bekk, Antonin Manavian, és Nicolas Besch sem. Távollétükben leginkább leginkább a Philadelphia Flyers sztárjára, Pierre-Édouard Bellemare-ra, a veterán kapus Christobal Huet-re, és a finn élvonalban vitézkedő Teddy Da Costára érdemes figyelni.19:05A francia válogatott 2007-ben jutott fel a világelitbe, és azóta nem is hagyta el, ráadásul számos nagy sikert is elkönyvelhetett: 2014-ben például legyőzték Kanadát(!), Szlovákiát, Norvégiát és Dániát is, így a legjobb nyolc közé jutottak. Tavaly ugyan ezt a teljesítményt nem sikerült megismételni, de a bent maradással nem volt gond.18:46Üdvözöljük kedves olvasóinkat, a mérkőzés 19:15-kor kezdődik!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »