Sorra gyulladnak ki a Samsung által biztonságosnak mondott, már lecserélt Galaxy Note 7-ek

Sorra gyulladnak ki a Samsung által biztonságosnak mondott, már lecserélt Galaxy Note 7-ek

Így indult augusztusban is: sorra érkeznek a káresetekről szóló beszámolók a Galaxy Note7-tulajdonosoktól. Ezúttal azonban a már biztonságosnak ítélt cseretelefonok gyulladnak ki, egy hét alatt már az ötödik.

Egyre nehezebb hinni a Samsungnak: alig telt el egy kis idő a csereprogram beindulása után, és egy hét alatt már az ötödik olyan beszámoló érkezik az Egyesült Államokból, ami szerint kigyulladt egy új Note7-es.

A múlt héten egy felszállásra előtt álló repülőgépet kellett kiüríteni, miután elfüstölt egy telefon. Pénteken Minnesotában, egy 13 éves kislány kezében gyulladt ki egy, a család állítása szerint cserélt Note7.

Szombaton kiderült, hogy a két eset kapcsán tett megszólalásaiban a Samsung elfelejtette megemlíteni, hogy kedden még egy ilyen eset történt, Kentuckyban. A legutóbbi hasonló ügy pedig egy Virginiában élő férfivel esett meg, Shawn Minter a The Verge-nek jelentette, hogy mikor 5:45-kor felébredt, füsttel volt tele a hálószobája. Mint kiderült, az éjjeliszekrényre tett Galaxy Note7 gyulladt ki. A férfi – akárcsak a repülőgépes eset szereplője – megküldte az amerikai oldalnak a számla, valamint a telefon dobozának fényképét, hogy bizonyítsa: ez már egy cserélt készülék volt. Minter még így is szerencsésen úszta meg, ő ugyanis nem került kórházba, míg a Kentucky eset főszereplőjét be kellett vinni.

Az eseménysorozat abszurditását jól jelzi, hogy a HVG-cikk megírásának elején mégy csak négynél tartott az USA-ban kigyulladt cserekészülékek számlálója, de abban a pillanatban, hogy utoljára rámentett írója az elkészült cikk szövegére, jött a hír, hogy megtörtént az ötödik amerikai eset is. Ezúttal egy texasi férfi mobiljával történt meg a dolog, miközben a család éppen a vasárnapi ebédjét fogyasztotta, a készülék pedig ott volt az asztalon. Daniel Franks a The Verge-nek azt mondta: a 8 éves lánya rendszeresen játszik a Minecrafttel az ő telefonján, és inkább nem képzeli el, mi történt volna, ha az eszköz éppen a kislány kezében van.

A Samsung egyelőre nem szólalt meg érdemben az ügyekben, csak annyit közöltek, hogy vizsgálódnak. Gyorsított eljárásban vizsgálja az ügyeket az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság (CPSC), a tűzoltóság, valamint a repülős eset miatt az Egyesült Államok légügyi hivatala is (FAA). Eközben mind a négy nagy amerikai mobilszolgáltató úgy döntött, a nálunk vásárolt Note7-ket mindenkinek kicseréli egy olyan telefonra, amilyenre az ügyfél szeretné, még a Samsung márkán belül sem kell maradni.

A CPSC korábbi vezetője szerint elképzelhető, hogy a Samsung a szeptember elején történt után még egy termékvisszahívásra kényszerül. Több technológiai lap is azt javasolja a Galaxy Note7 tulajdonosainak, hogy egyáltalán ne használják tovább készüléküket.

(HVG nyomán)

A kicserélt Samsung-telefonok is szépen égnek – repülőt kellett kiüríteni egy készülék miatt

A Samsung mosógépei is robbannak

Ezúttal egy Samsung Galaxy S7 edge "robbant fel"

Kisfiú kezében lobbant lángra a Samsung Note 7-es

Bombák a zsebben – ezért gyulladnak ki a telefonok

Felrobbanó akkumulátora miatt hívják vissza a Samsung zászlóshajóját


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »