Sorra cáfolja Márki-Zay Péter állításait a DK

Sorra cáfolja Márki-Zay Péter állításait a DK

Hazugsággal vádolja a miniszterelnök-jelöltet a rivális Dobrev Klára pártja.

A DK szerint nem igaz, hogy a közvélemény-kutatások szerint Dobrev Klárával nem lehet nyerni, a friss Závecz-kutatás szerint neki nagyobb esélye van legyőzni Orbán Viktort, mint Márki-Zay Péternek.

Az ellenzéki párt szerint Márki-Zay Péter egyetlen példát sem tud mondani arra, hogy a DK zsarolással kényszeríti az ellenzéki politikusokat Dobrev Klára támogatására

Az sem igaz, hogy már DK-s alapszervezet is támogatja a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét – közölte a párt.

Hírdetés

A DK emlékeztet egy néhány nappal ezelőtti ATV-s nyilatkozatra is, amelyben Márki-Zay Péter azt mondta, azok, akik először Karácsony Gergelyt, majd most Dobrev Klárát támogatják, “elárulják a hazát”. Ezek után „Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy ő nem hazaárulózott.”

A párt szerint arra sem tud példát mondani, hogy a Fidesz Dobrev Klárára való szavazásra mozgósít.

A DK szerint az sem valós, hogy Gyurcsány Ferenc vétózta meg, hogy részt vehessen Márki-Zay Péter az ellenzéki hatpárti szövetségben, a pártelnök jegyzőkönyvvel bizonyította, hogy ebből egy szó sem igaz.

„Ez az összefoglaló azt mutatja, hogy Márki-Zaynak minden napra jut egy hazug mondata. Szerintünk pedig hazugsággal nem lehet kormányt váltani, és nem is fogjuk eltűrni a valótlan állításokat” – közölte a DK.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »