Sorost bírálta az LMP-s képviselő

Elhatárolódom azoktól az elképzelésektől, amiket Soros György képvisel, és mindattól a tevékenységtől, amit megvalósít – jelentette ki a parlamentben kedden Ikotity István LMP-s képviselő.

Az ellenzéki honatya a Stop Soros törvényjavaslat tárgyalásakor jelentkezett kétperces felszólalásra, amelyben többek között úgy fogalmazott: „Azt gondolom, amióta az eszem tudom, Soros Györgyről az a kép él bennem, hogy a kapitalizmus lehető legrosszabb arcát mutatta be hazánknak.

Ő az, aki spekulációból szerezte a vagyonát, ő az, aki ezt nyilván nem egy értékteremtő tevékenységgel szerezte. Ezek után pedig ezt a tevékenységet részben arra fordítja, hogy saját elképzeléseit terjessze a világ különböző részein, így hazánkban is.

” Soros tevékenysége kapcsán felidézte, hogy a 80-as években „magyar kollégistákat támogatott, illetve segített a Fidesz vidéki hálózatának felépítésében”, megjegyezve, hogy ezt nyilván megteszi máskor is.

Ez utóbbi felvetése azért érdekes, mert az ellenzéki pátok, köztük az LMP is tagadja, hogy a Soros által támogatott magyarországi szervezetek a migrációt segítő hálózatot építenek ki a vidéki településeken. Ikotity felszólalásában a kormányt is bírálta, méltatlannak ítélte, hogy „egy 90 éves aggastyánt Magyarországgal egy mérlegre állítanak,” ezt hazánk lenézésének nevezte.

A képviselő felszólalása arra utal, hogy ellentét van a pártban Soros György és a spekuláns szervezeteinek megítélésében, hiszen az LMP vezetői soha nem fogalmaztak meg kritikát Soros tevékenységével kapcsolatban, a társelnök Szél Bernadett pedig személyesen közreműködött több olyan szervezettel – így a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesülettel, illetve a Humanista Mozgalommal –, amelyek a spekulánshoz köthetők.

A zavart jelzi, hogy Ikotity kétperces felszólalását lapzártánkig nem töltötték fel az LMP videomegosztó portáljára, ahol a párt képviselőinek parlamenti beszédei elérhetők.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »