Soros után Obama, Clinton és a CNN is gyanús csomagot kapott

Soros után Obama, Clinton és a CNN is gyanús csomagot kapott

A Fehér Ház terrorcselekménynek minősítette a történteket.

A CNN is kapott egy gyanús csomagot, amely miatt ki kellett üríteni a New York-i Times Warner Centert, ahol a hírtelevízió központja is található – számolt be az eseményekről a CNN.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy kiderült, Soros György után a Clinton- és az Obama-családnak is csőbombát küldtek ismeretlenek. A CNN egyik műsorában éppen erről adtak hírt, amikor a háttérben megszólalt az evakuálásra felhívó tűzjelző.

Time Warner Center – where CNN's New York offices are located – was just evacuated. The alarm went off as @jimsciutto and @PoppyHarlowCNN were on air reporting the packages sent to the Clintons and Obamas. @ShimonPro reporting it was over "a suspicious package." pic.twitter.com/EYBsytil0o

— 💀andrew👻kaczynski🎃 (@KFILE) October 24, 2018

A Time Warner Center környéki szállodákat és üzletek is kiürítették, azonban a vásárlókkal és a vendégekkel sem közölték, hogy mikor térhetnek vissza.

The bravest man in NYC just went into Time Warner center to disarm a bomb! pic.twitter.com/S5aSShUuvv

— Dr. Erin Olivo (@DrErinOlivo) October 24, 2018

Hírdetés

Az amerikai elnökök védelmét is ellátó titkosszolgálat szerint a Clinton-családnak is szántak gyanús csomagot, melyet az amerikai elnökök levélküldeményeit vizsgáló szakszolgálat vett észre. A The New York Times szerint a küldeményt Clintonék New Yorktól mintegy 65 kilométerre fekvő Chappaqua-i otthonához akarták küldeni. A postán keresztül az Obama-család házához is robbanószerkezetet küldtek ismeretlenek.

A CNBC számolt be arról, hogy Donald Trump amerikai elnököt azonnal tájékoztatták a helyzetről. A Fehér Ház közleményt adott ki, amelyben terrorcselekménynek nevezte a történteket. A CNN korábban beszámolt arról, hogy a Fehér Háznak is küldtek egy bombát, melyet sikeresen elfogtak, de ezt az információt hivatalosan még nem erősítették meg.

Az FBI közölte:

sem a Clinton-, sem az Obama-család nem volt veszélyben, mivel a leveleket és csomagokat soha nem ők kapják meg elsőként.

A Soros György házának levélládában hétfőn találtak egy csőbombát: a csomagot a ház alkalmazotta nyitotta ki és azonnal kihívta a rendőrséget. A szerkezetet utászok robbantották fel.

A rendőrség mellett a nyomozásban részt vesz az FBI is: a szolgálatok kihallgatták a helyi posta alkalmazottait is, így kiderült , hogy a napokban nem szállítottak csomagot a Soros-villába. Kedden még tartott a ház előtti biztonsági kamerák felvételeinek átvizsgálása. A házat jelenleg rendőrök őrzik.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »