Soros: Orbán megvásárolta az MSZP vezetőit

Soros: Orbán megvásárolta az MSZP vezetőit

Az Index számolt be arról, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédet Soros György, aki azt mondta:

Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit és a feltörekvő kis pártokban is vannak kémei, így nagyon nehéz lesz összefogniuk és elérniük a kormányváltáshoz szükséges szavazatszámot, ezért valószínűleg idén is a Fidesz nyeri majd a választást.

Botka is erről beszélt

A baloldalról kicsinált Botka László is korábban arról beszélt, hogy politikai maffia hálózta be az ellenzéket. „Azt sem tudtam, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is. Hiába a kongresszusi küldöttek elsöprő támogatása, hiába a baloldali szimpatizánsok reménykedése, az elmúlt négy hónap a szövetségi politikámat a párton belülről, de a nyilvánosságban érő támadásokkal telt. A választáson legyőzendő ellenféllel kellett harcolni a pártomon belül is”jelentette ki visszalépése után a szocik megbuktatott miniszterelnök-jelöltje. Botka akkor azt is mondta, hogy a kormányváltást akaróknak csak a Jobbik maradt.

Soros a csütörtökön megjelent Financial Times Orbánról írt portrécikkben azt nyilatkozta:

Hírdetés

Orbán legfontosabb motivációja a hatalom, és ami azzal jár.

„Orbán akkor tért igazán rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját azzal, hogy szinte csak tőle rendeltek követ az útépítésekhez. Ezzel komoly vagyont halmoztak fel”

– mondta. Soros György hozzátette: Orbán „ekkor kezdte építeni a maffiaállamot” és „ekkor szerezte meg az igazi hatalmat”.

Financial Times: Orbán Viktort a hatalomvágy mozgatja

Rendkívül hosszú cikket közölt a Financial Times Orbán Viktorról. A The rise and rise of Viktor Orban cím alatt bemutatják a magyar miniszterelnök karrierjét. Hogyan lett az ifjú demokratából az az ember, aki illiberális demokráciát épített? Soros György azt is elmondta, hogy mikor lépett rossz útra Orbán Viktor.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »