Soros nagyot tévedett

Trump győzelmét követően a pénzmogul a részvények drasztikus csökkenésére, a tőzsde összeomlására játszott – nem jött be neki. A piacok emelkedésbe kezdtek.

Közel egymilliárd dollárt veszített Donald Trump megválasztását követően Soros György – írja a hvg.hu a The Wall Street Journal cikke alapján.

Hillary Clinton kampányát jelentős összegekkel támogató milliárdos ugyanis rosszul mérte fel a helyzetet a republikánus jelölt meglepetésszerű győzelme után.

Soros a tőzsde összeomlására játszott, tanácsadói azonban hatalmasat tévedtek.

Trump megválasztása utáni gyors lejtmenet után komoly felfutás kezdődött a részvénypiacokon, a legnagyobb amerikai cégek tőzsdei árfolyamát összesítő Dow Jones Ipari Átlag például több mint 9 százalékot emelkedett.

Soros tavaly nyáron, hosszú kihagyás után tért vissza az aktív kereskedéshez: a vagyona felett rendelkező befektetési alap, a Soros Fund Management LLC 30 milliárd dollárnyi részvényt adott el, ezt az összeget részben aranyba fektette. Az arany igazi biztonsági befektetés, amit leginkább akkor vesznek, ha válságra, de legalábbis piaci zavarra számítanak – olvasható a hvg cikkében.

Trump győzelme után a piacok emelkedésbe kezdtek, főként a megválasztott elnök gazdaságélénkítésre vonatkozó ígéretei miatt.

A világgazdasági válságra építő spekuláns elhibázott üzleti lépései közel egymilliárd dollárt vettek ki a zsebéből.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »