Soros György visszafordítaná a brexitet

Soros György visszafordítaná a brexitet

Brit lapinformáció szerint a magyar származású milliárdos támogat egy brit uniós tagság megtartásáért küzdő szervezetet.

Miközben Theresa May és konzervatív kormánya azon fáradozik, hogy októberre a britek számára minél előnyösebb kilépési feltételrendszert alkudjon ki Brüsszellel, lapinformációk szerint Soros György támogatásával kampány indul annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unió tagja maradjon.

A The Daily Telegraph azt írja, a magyar származású milliárdos 400 ezer fontot adományozott az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül a Best for Britain kampányszervezetnek, amelyik a brit uniós tagság lehetőségének megtartását, egy új népszavazást tűzte ki célul.

A szervezet elnöke elmondta, Soros csak egy a három nagy adományozó közül. Az euroszkeptikus brit Függetlenségi Párt (UKIP) külföldi beavatkozást kiáltott.

Hírdetés

– tette hozzá Finch.

Nagy-Britanniában 2016 júniusában tartottak népszavazást a brit EU-tagságról, és a résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége voksolt a kilépésre.

Azóta egyre szélesebb réteg tartja ezt hibás döntésnek, de a brit kormány többször leszögezte, nincs mód újabb referendumra.

Euronews/Körkép.sk

Nyitókép: neweurope.eu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »