Soros György egyetemére jár a helyettes államtitkár – ráadásul a külügy fizeti a milliós tandíját

Miközben a kormány úgy döntött, hogy támadást indít a Soros György által alapított Közép-európai Egyetem ellen, addig a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Berzétei Ákos az intézményben folytat tanulmányokat, ráadásul a képzését a Szijjártó Péter által irányított tárca fizeti – tudta meg 24.hu.

Mint ismeretes, maga Orbán Viktor és a Fidesz még számos prominens politikusa részesült a Soros Alapítvány ösztöndíjában. Ezt manapság annyival magyarázzák, hogy régen volt.

Azonban a jelek szerint akad olyan fideszes államtitkár, akinek most sem jelet problémát Soros György személye. Szijjártó Péter jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára, Berzétei Ákos ugyanis tavaly kezdte meg tanulmányait a CEU Business Schooljában, nem igazán törődve azzal, hogy a kormány már régen ellenségnek nyilvánította az alapítót, Soros Györgyöt.

Hírdetés

A külügyminisztérium nem volt hajlandó véleményt mondani az egyetemről. A 24.hu kérdésére annyit azonban elárult, hogy a tárca fizeti a Soros-egyetemen Berzétei tandíját.

A 24.hu információ szerint egy kétéves képzés a CEU-n nagyjából 4-4,5 millió forintba kerül, ami még egy államigazgatási vezető számára is jelentős tétel, ha nem a munkaadója fizeti a számlát.

A minisztérium válasza szerint az intézményen belüli továbbképzéseken túl több munkatársnak belföldi vagy külföldi továbbtanulási lehetőséget is biztosítanak. A tárca pedig nem szól bele abba, hogy ki hol tanult.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »