Soros félmilliárd dollárt ad a migránsoknak

Soros György magyar származású amerikai pénzügyi szakember félmilliárd dolláros (138 milliárd forintos) beruházással készül támogatni a menekültek és migránsok által indított startup vállalkozásokat, cégeket és társadalmi kezdeményezéseket.

Az Open Society Institute (Nyílt Társadalom Intézet) elnöke erről kedden beszélt New Yorkban, az ENSZ első migráns- és menekültügyi csúcstalálkozóját követően.

“Célunk a magánszektort a közjó szolgálatába állítani” – mondta Soros. “Azt szeretnénk, ha ezek a beruházások sikeresek lennének.

Elsődlegesen azonban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat hozzunk létre, amelyekből a migránsok és a befogadó közösségek ténylegesen profitálnak” – fejtette ki az üzletember.

Soros György reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ez a vállalása “más befektetőket is arra ösztönöz, hogy ugyanezen misszió mögé álljanak”.

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa elmondta: ezek a befektetések abban segítik a menekülteket, hogy meg tudjanak állni a saját lábukon.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Izraeli lap: Globális káoszért kampányol Soros GyörgySoros György hétpontos tervet dolgozott ki a migrációs válság megoldásáraSoros legalább 30 milliárd eurót költene a migrációs válság kezeléséreRovatok: KülföldTelepülés: Európai UnióCímkék: Soros György, menekültválság, menekültek, bevándorlás, migráció, illegális bevándorlás, illegális bevándorlók, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »