Soroksári gyilkosság: Fatolvajok ölhették meg a futónőt

A négy évvel ezelőtti soroksári gyilkosság ügyében a nyomozó hatóság nem nagyon jutott egyről a kettőre, a négy esztendő alatt negyvennél kevesebben próbálták információval segíteni a munkájukat. Egyikük most megszólalt a Borsnak, a névtelenséget kérő telefontanút épp a legújabb rendőrségi közlemény késztette hívásra.

“Egy ismerősöm a gyilkosság estéjén látott egy fehér színű, koszos furgont. Három személy utazott benne, az ismerősöm úgy írta le őket: három suttyó. A környéken fatolvajként emlegetik őket, az ismerősöm a furgon rendszámát is feljegyezte. Könnyen lehet, hogy keresztezték Krisztina útját és kötözőzsineg is biztosan volt náluk. Nem tudom, hogy ez mennyire értékes információ, ezt a nyomozóknak kell eldönteniük, de úgy éreztem, mindenképp értesítenem kell őket. Az ismerősöm nem mert telefonálni, tehát én hívtam fel a „Telefontanú” vonalat” – magyarázta az informátor, aki úgy gondolja: az általa leírt személyek tevőlegessége egy DNS-vizsgálattal könnyen ellenőrizhető.

Ez történt négy évvel ezelőtt:

Portálunk is többször beszámolt a rejtélyes soroksári gyilkosságról. Soroksár külterületén a 36 éves helybeli családanyát, Krisztinát 2013. szeptember 25-én kora este szokásos kocogása közben támadták meg gyilkosai. A holttestére másnap kora hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá.

Hírdetés

Támadói lemeztelenítették, speciális matrózcsomókat használva megkötözték, brutálisan megverték, megbecstelenítették, majd megfojtották.

Kezdetben a nő férjét gyanúsították a gyilkossággal, ám a rendőrség két férfi DNS-ét azonosította a holttesten, később viszont kiderült, hogy az egyik minta egy boncmester gondatlansága miatt kerülhetett rögzítésre. 2014 áprilisában a Best magazin arról számolt be, hogy a nőnek halála előtt eltitkolt kapcsolata volt egy férfival. Férje később kijelentette, ezt a kapcsolatot okolja a gyilkosságért.

A Bors információi szerint a rendőrség 2016-ban tanúként hallgatta ki az állítólagos szeretőt. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot is, azonban nem sokkal meghallgatása után váratlanul elhunyt. A portál információi szerint, halálát aortarepedés okozta. A férfi házasságban élt, és nem messze attól a helytől lakott, ahol Gyurik Krisztina rendszeresen kocogott.

A rendőrség ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

atv.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »