Soroksár lehetne ökokincs, ehelyett ma csak szemét van és mocsok

Soroksár lehetne ökokincs, ehelyett ma csak szemét van és mocsok

Ha a világranglistával hasonlítjuk össze a legfrissebb adatokat, akkor azt látjuk, hogy amíg egy II. kerületi nő várható élettartama egy britével állítható párba, addig egy soroksári nő csak olyan hosszú életre számíthat, mint egy macedón vagy egy mauritiusi – írta a 24.hu a KSH adataira hivatkozva.

Bereczki Miklós a kerület ellenzék által támogatott polgármesterjelöltje nem lepődött meg a hír hallatán, hiszen mint mondja, Soroksáron alapvető szolgáltatások hiányoznak. A belvárosi részen például alig találni éttermet, egyáltalán nincs olyan közért, vagy hentesbolt, ahol az idősebb helybeliek is be tudnának vásárolni, valamint az egész kerületben nincs egy működő nyilvános illemhely sem.

Még nagyobb problémának látja, hogy

„a soroksári szakrendelőben gyakorlatilag csak kézrátétellel tudnak gyógyítani.”

Mivel gépek nincsenek, bármilyen vizsgálatra van szükség, a Dél-pesti Kórházba utalják be a betegeket, ahol akár heteket, hónapokat kell várniuk egy komolyabb vizsgálatra.

Hírdetés

„Budapesti kerületben egy vicc, hogy nincsen diagnosztikai berendezés”

– pedig a politikus szerint pénz lenne rá a költségvetésben, csak a szándék hiányzik. Nemcsak ezen a területen, de az illegális szemétlerakások kapcsán is. Bereczki úgy látja, az egész kerület egy szemétlerakóvá vált az elmúlt 25 évben. A jelentős részben Natura2000-es területté nyilvánított Molnár-sziget és a Soroksár közötti kiság gyakorlatilag haldoklik, alig van benne víz, a szenny és a mocsok lepi el az egész területet. Aztán ott van az az 500 köbméter építési hulladék is, amit útnak álcázva döngöltek bele a földbe. A polgármesterjelölt ugyan feljelentést tett az ügyben a hatóságoknál, de állítása szerint ezzel csak a felszínt tudja kapargatni, a valódi változáshoz össztársadalmi megmozdulásra lenne szükség, egy olyan vezetőségre, ami komolyan gondolja a természeti értékek védelmét.

„Lehetne a kerület egy ökokincs, ami akár turisztikai célokra is használható, ehelyett ma csak a szemét van és a mocsok.”

Bereczki megválasztása esetén vállalná, hogy a következő ciklusban hulladékudvar kialakításával minimalizálná az illegális szemétlerakást és olyan oktatóprogramot indítana, ami a hulladékgazdálkodást már a gyerekekkel is megismerteti.

Az ellene civilként induló, ám a Fidesz támogatását élvező Bese Ferencről azt mondta, hogy személyében a Fidesz csak a független szó mögé bújva próbálja megtéveszteni a választókat. Ezt támasztja alá az is, hogy azokról a választókról, akikről tudják, hogy a kormánypártot támogatják, fideszes, ahol nem, oda pedig független szórólapot dobnak be a jelölt aktivistái.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »