Sorban zárják le az iskolákat – Mutatjuk

Sorban zárják le az iskolákat – Mutatjuk

A regionális közegészségügyi hivatalok elsősorban egy-egy iskola bezárásáról döntöttek, ahol a járvány felütötte a fejét. Viszont már vannak járások, ahol már a teljes területen lévő iskolatípusok lezárásáról is döntöttek. Ilyen történt a Rozsnyói, Varannói, Losonci, az Alsókubini és a Besztercebányai járásban.

A rozsnyói és Varannói járásban már hétfőn lezárták az iskolákat. A Losonci és Alsókubini járásban keddtől, Besztercebányán szerdától. És fokozatosan csatlakoznak hozzá a többiek. Az iskolák pontos névsora ezen regionális hivatalok rendeleteiben olvashatóak, amelyek már megjelentek a Szlovák Köztársaság Kormánya Közlönyében is.

Hírdetés

Ján Mikas higiénikus főorvos a múlt hét végén arra szólította fel mind a 36 regionális közegészségügyi hivatalt, hogy zárják le az iskolákat, amennyiben a régióban riasztóvá válik a helyzet.

A regionális hatóságok egyelőre az egyes iskolák lezárását választják azokban a körzetekben, ahol a járvány terjed. Közülük többen regionális válságstábok, járványügyi bizottságok és biztonsági tanácsok összehívását kérték, amelyek részletesen tárgyalják a járványhelyzetet.

Kedden lezárt iskolák:

Szerdától lezárt iskolák:


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »