Soós Zoltán: befektetõket kell vonzani Marosvásárhelyre

„Az elmúlt 4 évben 500 vállalkozással lett szegényebb a város, ez a statisztikai adat azt mutatja, hogy Marosvásárhely jelenleg nem vállalkozóbarát város. Ezen változtatni kell!” − jelentette ki Soós Zoltán kedden, Marosvásárhely független polgármesterjelöltje.

Szerinte ahhoz, hogy befektetőket vonzzon a város, egy új ipari technológiai parkot kell létrehozni. Megjegyezte, csak olyan ipari beruházások támogatásával ért egyet, amelyek korszerű környezetbarát technológiákat használnak. A polgármesterjelölt azt is mondta, adókedvezményt biztosítana azoknak a vállalkozásoknak, amelyek új munkahelyeket hoznak létre, és azoknak is, amelyek családbarát intézkedéseket vezetnek be. „Külön figyelmet kell fordítani a fiatal vállalkozókra. Számukra speciális kedvezményeket biztosítanánk, és inkubátorházak létrehozásával is segítenénk a tevékenységüket”− mondta Soós.

Soós Zoltán hozzátette: új alapokra szeretné helyezni a város kapcsolatát a vállalkozókkal, ennek érdekében egy állandó vállalkozói konzultációs testületet hozna létre, amelynek álláspontját kikérné minden gazdasági fejlesztést érintő kérdésben. (rmdsz tájékoztató)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »