Soós Zoltán: A városközpontban 3 parkolóház építését szorgalmazom

Soós Zoltán: A városközpontban 3 parkolóház építését szorgalmazom

Marosvásárhelyen legalább háromszor annyi személygépkocsit tartanak nyilván, mint amennyi parkolóhely rendelkezésre áll. De ez nem újdonság ma már senki számára.

Az önkormányzat ezt tudja de érdemi lépéseket, távlati intézkedéseket nem tesz ellene. Tavalyi adatok alapján is látszik, hogy a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak nincs terve arra, hogy hogyan oldja meg, számolja fel a közlekedési dugókat és a parkolás mindennapi problémáját.

Hivatalosan városunk területén a kialakított parkolóhelyek száma mintegy 20.000. 2016-ban Marosvásárhelyen több mint 70.000 személygépkocsi volt regisztrálva. Mind a napi személygépkocsi-forgalmat, mind a parkolási hiányt fokozza a környező településekről bejáró lakosok gépkocsija. Jedd, Koronka, Marosszentgyörgy, Szentkirály, Marosszentanna és Maroskeresztúr lakóinak nagy része is Marosvásárhelyen végzi munkáját. A forgalomba íratott személygépkocsik száma országos szinten évről-évre növekedett és ez nincs másként városunkban sem, mi több ezt fokozza, hogy az elmúlt 4 évben sem volt fejlődés a közszállítás minőségében, mindennapi használatában.

A polgármesteri hivatalnak nincs elképzelése a káosz felszámolására, tüneti kezeléseket alkalmaz, nem tudja hogy hogyan orvosolja a 20 éve fejlesztés nélkül hagyott városi infrastruktúrát. A parkolás fizetőssé tétele a belvárosi részeken ezt a problémát valamelyest kezeli, ugyanakkor Kérdés tehát, hogy mire használja a hivatal a parkolásból befolyt összeget és mi a terve?

Hírdetés

Hol akar és hol lehet parkoló sávokat, parkolóházakat kialakítani?

A városközpontban 3 parkolóház építését szorgalmazom. A Színház mögötti téren, a Mures Mall mögött és a Park szálloda előtti téren lehet építeni ilyen létesítményeket, emiatt pedig haladéktalanul meg kell kezdeni a tárgyalásokat az érintett telkek tulajdonosaival. Ezek által több mint 500 parkolóhelyet biztosíthatunk a központban és felszámolható lesz a járdaszéli, zsúfoltság is. Visszaadhatjuk a gyalogos forgalomnak Marosvásárhely központját.

Ennek a kérdésnek a tisztán látása véget tettem ma le hivatalos adatigénylést a polgármesteri hivatalhoz.

Tisztelettel,
Soós Zoltán


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »