Sonkaszegő Fesztivál húsvétkor a Vajdahunyad várában

Még egy hétig várják az érdeklődőket örömünnepre tradicionális húsvéti ételekkel, tojásfestéssel és folklórprogramokkal a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Városligetben.

Húsvéthoz kapcsolódóan két kiemelt programot is rendeznek a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A látogatókat tavaszköszöntő kézműves műhely várja április 3-ig. Az érdeklődők népi iparművészek segítségével húsvéti tojást festhetnek, ünnepi díszeket készíthetnek, és megismerhetik hagyományos húsvéti népszokásainkat.

Hírdetés

Március 31. és április 2. között Sonkaszegő Fesztivál zajlik a Vajdahunyad vára külső részein. Azok, akik ellátogatnak a Városligetbe a húsvéti hosszú hétvégén egy népszokásokkal tarkított színes családi örömünnepnek lehetnek részesei, ahol az ínycsiklandó tradicionális húsvéti falatok mellett folklórprogramok, gyermekműsorok, valamint zenei csemegék is várják a vendégeket.

A kisebbek kipróbálhatják az interaktív népi élményműhely és a népi játszóház játékait. A fesztiválon egy igazi alföldi tanyát is felépítettek Örményes és Tiszatenyő települések jóvoltából.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »