Song halálhírét keltik, pedig túlélte a műtétet

A Liverpool egykori védőjének agyvérzése volt, kómában is feküdt. Állítólag meghalt, de a mainstream média másképp tudósított állapotáról.

Amint arról október 3-án beszámoltunk, Rigobert Songnak, a Liverpool és a kameruni válogatott korábbi hátvédjének agyvérzése volt, a negyvenéves exfocista kómában is feküdt.

A kameruni válogatottal négy vb-n is részt vevő Songot október 4-én, kedden ébresztették fel a kómából az akkori hírek szerint. Ezt követően a Liverpoolon kívül a francia Metzben és a török Galatasaray-ban is megfordult egykori hátvédet Párizsba szállították a kameruni Yaoundéból, hogy jobb ellátást kaphasson.

 A liverpooli Rigobert Song küzd a Blackburn Rovers játékosa, Damien Duff ellen az Ewood Parkban, 1999. április 24-én Fotó: Peter Wilcock  

Álhírnek tűnik

A csádi válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Songról ezt követően, pénteken írták meg először, hogy elhunyt. Az African News Today nyomán sok kisebb hírportál és Liverpool szurkolói Facebook-oldal is átvette az információt, holott a hír – úgy tűnik, hál’istennek – nem igaz, írja a Heavy.com.

Az African News Today Rigobert Song fiaként szólaltatta meg a korábban az Arsenalban és a Barcelonában is megfordult, jelenleg az orosz Rubin Kazanyban focizó Alex Songot, aki állítólag elismerte Rigobert halálát. Csak éppen annyi a bökkenő, hogy Alex Song nem Rigobert Song fia, hanem az unokaöccse.

Úgy tudni, gyógyul

Másrészt a komolyabb hírportálok pont arról számoltak be, hogy Rigobert állapota javult. Az ESPN idézte ötödikén a kameruni egészségügyi minisztert, Andre Mama Foudát, aki szerint Song ébren van és hamarosan jobban lesz, élete nincs veszélyben.

Pénteken a francia L’Équipe is írt Song állapotáról, úgy tudják, sikeres volt a kameruni exfocista műtétje, és a negyvenéves szövetségi kapitány a gyógyulás útjára lépett. Ők is idézték Alexander Songot, aki szerint lélegeztetőgép nélkül is képes levegővételre a páciens.

Akinek halélhírét keltik, sokáig él – szokták mondani. Jobbulást, Rigobert!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »