Somorjai péntek az ország részleges lezárása idején – Voltak, akik már a tesztelési eredménytől tartva végeztek nagybevásárlást (Képekkel)

Somorjai péntek az ország részleges lezárása idején – Voltak, akik már a tesztelési eredménytől tartva végeztek nagybevásárlást (Képekkel)

Pompás virágok, “kiürült utcák”, zárva tartó üzeletek…

A város utcáin érezhető, hogy az ország részleges lezárás alatt van. Szinte még a levegő is “más”. Talán a változástól. Néhányan az ügyeiket intézik, de sétálgató emberekkel nem igazán találkoztunk.  Pedig a település színekben pompázik, amiről a természet és az önkormányzat is gondoskodnak. Szebbnél szebb őszi virágok díszitik a városképet.

Egy-egy személy aazért hosszabb-rövidebb időre megpihen a padon, vagy beszélgetésbe elegyedik másokkal. A téma legtöbbször érthető módon a COVID.

Idősek, fiatalok egyaránt betérnek a helyi római katolikus templomba, hogy imára kulcsolják kezeiet, s a jó Istenhez forduljanak. Az ott töltött percek alatt lelki nyugalmat talál az ember…

Hírdetés

Az élelmiszerüzletekben már nincs probléma, az alkalmazottak viszonylag jól bírják a terhelő napokat. Az egyik elárusító elmondása szerint a múlt heti pánikvásárlási láz a hétköznapok folyamán lecsillapodott, de ahogy jött a hétvége – és vele együtt az országos tesztelés – újra elég sokan tartottak nagybevásárlást. Tették ezt többnyire azért is, mert féltek a hétvégi  koronavírus-teszt pozitív eredményétől, s úgy vélték, jobb, ha minden kéznél lesz.

Néhány virágüzlet nyitva tartott ugyan, de a kereslet nagyon lecsökkent. A temetőlátogatási tilalom miatt a megszokottnál jóval kevesebben mernek virágot vásárolni, vagy  mécsest a megemlékezéshez…

Október utolsó péntekjén ottjártunkkor nem találkoztunk olyan személlyel, aki szájmaszk nélkül lett volna a városban. Bízzunk abban, hogy ez továbbra is így marad!

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »