Solymos László: Gyimesi György nem vezetheti a Szövetséget. Feszültséget szít és szélsőséges

Solymos László: Gyimesi György nem vezetheti a Szövetséget. Feszültséget szít és szélsőséges

A Most-Híd elnöke szerint Gyimesi Györgynek (OĽaNO) csak azért van kapcsolata a magyar kormánnyal, mert Igor Matovič viszi magával.

– tette hozzá a szlovák-magyar vegyespárt elnöke a Fideszre gondolva.

Solymos László szerint Gyimesi Igor Matovič korábbi kormányfő, jelenlegi miniszterelnök-helyettes jobbkeze.

Solymos: Gyimesi nagyokat mond

„Aki nagyokat mond, az médiafelületet is kap. Nekünk nem az a dolgunk, hogy nagyokat mondjunk, hanem hogy képviseljük az itteni embereket“

– szúrt oda Gyimesi Györgynek Bugár Béla közeli embere. Mint ismert, a Most-Híd előző elnöke rendszeresen ad tanácsot Solymosnak.

Ami az alakuló Aliancia-Szövetséget illeti, a párt vezére számára Solymos szerint fontos lesz, hogy milyen üzeneteket fog közvetíteni, mert rajta keresztül fogják megítélni a pártot.

Az MKP, Most-Híd, Összefogás hármas megegyezése alapján a párt elnökét az MKP adja. A pozíció iránt Forró Krisztián, az MKP elnöke érdeklődik, aki korábban már jelezte, hogy ha bizalmat kap, szívesen vezetné a formációt.

Hírdetés

„Nem lehet olyan ember a párt elnöke, aki feszültséget szít és néha szélsőséges véleményt formál meg. Ilyen ember nem lepet a párt elnöke, mert nem lesz sikeres. A Híd is azért volt kétszer kormányon, mert olyan arca vont, aki be tudott vinni a kormányba minket“

– válaszolta Solymos arra a felvetésre, hogy lehetne-e Gyimesi a közös párt elnöke.

A Möst-Híd elnökét a vegyespárthoz közeli Pátria rádió szombat reggeli műsorában kérdezték. Solymos László a műsorban elmondta azt, is, hogy az előző kormánykoalícióban elért állítólagos sikereiket azért nem tudták megjeleníteni az emberek számára, mert szerinte az MKP és háttérsajtója negált mindent, amit elértek.

„Az MKP és háttérsajtója komoly ellenfelünk volt. Negáltak mindent, bármit csináltunk. Az MKP közeli sajtó volt a felelős azért, hogy az eredmények nem kommunikálódtak eléggé“

– mondta Solymos.

Pártsajtó a Szövetség mögött

Mint ismert, a felvidéki magyar médiatérben jelenleg a Körkép.sk maradt az egyedüli olyan médium, melyet nem az MKP, vagy a Most-Híd esetleg valamelyik oligarcha irányít. A Szövetség megalakulásával a Most-Híd közvetlen, vagy közvetett befolyása alá fog tartozni a Pátria rádió, az Új Szó, a Paraméter és a Bumm, az MKP pedig a Ma7 és a Felvidék.ma című, anyagilag vastagon kitömött médiumokat irányítja.

Solymos a műsorban az idén is botrányosan részrehajló, a liberális, progresszív magyar oldalhoz tartozó, gyakran érdekütközetben levő személyek által benyújtott projekteket támogató Kisebbségi Kulturális Alap működését is dicsérte.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »