Soltész Miklós államtitkárt fogadta Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök

Soltész Miklós államtitkárt fogadta Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök

Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát fogadta hivatalában Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök január 26-án. A találkozón Törő András, a Püspöki Hivatal irodaigazgatója is részt vett.

A hivatalos látogatás során Palánki Ferenc megyéspüspök beszámolt az egyházmegye jelenlegi helyzetéről, az eddig megvalósult, illetve a folyamatban lévő beruházásokról, jövőbeni tervekről.

A főpásztor azt is elmondta, hogy bővül az egyházmegye köznevelési intézményeinek köre, jó ütemben halad a négycsoportos óvoda építése Debrecen Józsa városrészében, amelynek átadása 2021. május 15-re várható. A megyéspüspök a debreceni Borbíró téren létesítendő óvoda építéséről is beszámolt; az intézmény a tervezés fázisában van.

Hírdetés

Palánki Ferenc püspök tájékoztatta az államtitkárt a pandémia okozta nehézségekről is, az új helyzethez alkalmazkodó lelkipásztorok kreativitásáról, akik a digitális eszközök segítségével, különböző módszerekkel tartották és tartják a kapcsolatot a hívekkel, a közösségekkel. Sajnálattal szólt arról is, hogy a COVID-19-megbetegedés következtében két időskorú egyházmegyés lelkipásztor hunyt el.

A találkozó konstruktív volt, Soltész Miklós államtitkár – aki rendszeres résztvevője az egyházmegyében történő beruházásokat záró eseményeknek, ünnepségeknek – további támogatásról biztosította az egyházmegyét.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »