Soltész: a gyermekvédelmi törvény nem irányul az LMBTQ-csoport ellen

Soltész: a gyermekvédelmi törvény nem irányul az LMBTQ-csoport ellen

A magyar gyermekvédelmi törvény a 18 év alatti gyermekek védelméről szól, a pedofília ellen fogadták el, és nem irányul az LMBTQ-közösség tagjai ellen – hangsúlyozta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Varsóban.

Az államtitkár Przemyslaw Czarnek lengyel oktatásügyi miniszterrel együtt a lengyel és a magyar családpolitikáról szóló konferencia egyik pódiumbeszélgetésén vett részt.
   
A magyar gyermekvédelmi törvényt ismertetve Soltész aláhúzta: ez a 18 év alatti gyermekekről szól. Akik Brüsszelből támadják, azok “vagy nem tudnak olvasni, vagy félreértelmezik, vagy szándékosan hazudnak” – jelentette ki.

Kifejtette: a gyermekek védtelenek a médiatartalmakkal, valamint “bizonyos civil szervezetek tevékenységével szemben”. A mai összetett világban ezért, mint mondta, “nemcsak a szülők, de a kormányok is hatalmas felelősséggel tartoznak értük”.

Hírdetés

A magyar törvény ezért nem arról szól, “amit Nyugat-Európa ránk akar testálni”, hanem mindenekelőtt arról, hogy nem lehet a 18 év alatti gyermekek biológiai nemét megváltoztatni, nem szabad őket ilyen irányú propagandának kitenni, és nem lehet hozzájuk pornográf és pedofil tartalmakat eljuttatni. Szól a törvény büntetőintézkedésekről, de szól a média felelősségéről is – sorolta Soltész.
   
Viszont “messze nem szól arról, amit Brüsszelben akarnak ránk erőltetni”, vagyis a 18 éven felüli, valamelyik LMBTQ-közösséghez tartozó emberekről. “Egy dolog az, hogy a keresztények mit gondolnak erkölcsi szempontból (…), hogy tudják, mi a bűn, és más dolog az, hogy a bűnt ítélik el, magát a bűnöst nem” – magyarázta.
   
Przemyslaw Czarnek szintén azt hangsúlyozta: a magyar gyermekvédelmi politika és a hasonló lengyel kezdeményezések, köztük az egyes önkormányzatok által elfogadott, az Európai Bizottság által bírált családvédelmi döntések nem irányulnak senki ellen.

Przemysław_Czarnek

Przemysław Czarnek   – gov.pl

A keddi konferenciát a Trimarium nevű, a közép- és kelet-európai politika és társadalom témakörével foglalkozó varsói alapítvány szervezte a lengyel családügyi és társadalompolitikai tárca közreműködésével.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »