Sokkos a nizzai támadás magyar sérültje

A hu­szon­egy ton­nás ka­mion a fi­a­tal Annát is el­so­dorta. Ugyan van­nak sé­rü­lé­sei, de élve meg­úszta a bor­zal­ma­kat.

Svájci barátnőjével nézte végig a tűzijátékot a székesfehérvári Anna, majd elindult megkeresni magyar barátnőjét, Zitát. Mindkét lány nyelvet tanulni érkezett Nizzába.

A terrortámadás napján a közeli Grasse-ban kirándultak, majd hazamentek nizzai szállásukra elkészülni az esti tűzijátékra. Annát elsodorta a gyilkos kamion, Zita – mivel később indult vissza a városba – szerencsésen megúszta. A sérült fiatal lány barátnője közvetítésével mesélte el a Borsnak, mi történt vele a véres éjszakán.

Amerre néztünk, mindenhol pánikba esett emberek szaladtak, akik próbáltak kitérni előle. Engem elsodort a kamion, de túléltem.Visszamentem a szállásra, még mindig fáj az egész testem” – tolmácsolta Anna szavait Zita, majd magáról mesélve így folytatta:

“Én csak a tűzijáték után érkeztem a városba. Csupán annyit láttam, hogy behajt a tömegbe a fehér kamion. Először azt hittem, a sétány másik végébe siet. Aztán láttam, hogy a benne ülő sofőrnek esze ágában sincs megállni és padlógázzal cikázik az úton.”

Zita a tengerbe menekült a támadás láttán.

“Minden vérben úszott, holttertek feküdtek az utcán. Annáékat sehol sem találtam, Visszamentem a szállásra, végigsírtam az éjszakát” – mondta a lány, aki sokkot kapott a terrortámadás láttán.

 

Forrás: Ripost.hu

 

The post Sokkos a nizzai támadás magyar sérültje appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »