Sokk! Egy újszülött baba holttestét találták meg egy utasszállítón

Egy újszülött holttestére bukkantak a Qatar Airways katari légitársaság egy járatán az indonéziai főváros, Jakarta Soekarno-Hatta nemzetközi repülőterén – jelentették kedden az indonéz hatóságok.

Az előzetes vizsgálatok szerint koraszülött baba WC-papírba csomagolt holttestét a Dohából érkezett repülőgép illemhelyiségében fedezte fel az egyik takarító vasárnap este. Egyelőre nem tudni, hogy a babát a fedélzeten hozták-e világra vagy valahogy felvitték a gépre.

A hatóságok közölték, hogy egy női utast rendőri felügyelet alatt kórházba vittek, hogy ott orvosi vizsgálatok alá vessék, és ha állapota megengedi, gyanúsítottként hallgassák ki.

A hatóságok nem közölték, hogy az indonéziai nő és a csecsemő között milyen kapcsolat van. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a nő indonéziai vendégmunkás.

Sok indonéziai vállal munkát a gazdag közel-keleti országokban, például Katarban, Szaúd-Arábiában vagy Bahreinben. A nők általában bejárónőként dolgoznak, és a külföldön megkeresett pénzt hazaküldik családjuknak.

A világ legnépesebb muszlim országának számító Indonéziában az abortusz illegális, kivéve akkor, ha az anya élete múlik rajta.

A nemi erőszak, vagy a magzat fejlődési rendellenességének bizonyos eseteiben is megengedett a terhességmegszakítás a magzat hathetes koráig. A délkelet-ázsiai országban a helyzet azonban különösen bonyolult a hajadon nőknél, akiken számos kórház és orvos nem is hajlandó elvégezni az abortuszt. Jogvédő csoportok korábban már többször felszólították az indonéz kormányt arra, hogy módosítsa az abortusztörvényt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Megszólalt a csecsemőgyilkos anya! Ezt mondta a vallomásábanVan Isten: 14-szer megszúrták, eltemették, de túlélte a csecsemőRovatok: KékfényTelepülés: VilágCímkék: kékfény, krimi, csecsemőgyilkosság, gyermekholttest, utasszállítóForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »