Sokat spórolhat Békéscsaba

Sokat spórolhat Békéscsaba

Szükséghelyzeti közösségi közlekedés lesz januártól Békéscsabán. Magyarországon az autóbusz-közlekedés területén először történik hasonló. A lakosság a gyakorlatban semmilyen változást nem érzékel majd, ellentétben a város büdzséjével. A Dél-alföldi Közlekedési Központ 2018-ban 310 millió forintért vállalta volna a városi tömegközlekedés biztosítását, ám az önkormányzat sokallta. A törvény viszont lehetővé teszi, hogy – szükséghelyzeti intézkedésként – kijelöljenek két évre egy szolgáltatót, amely a Dél-alföldi Közlekedési Központ lett, 310 helyett így csak 234 millió forintot kell fizetniük.

Békéscsabán a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) biztosította az előző öt évben a helyi autóbusz-közlekedést. Az önkormányzattal kötött szerződésük 2017. december 31-én lejár, ezért a város versenykiírást tett közzé, hogy újabb öt évre szolgáltatót találjon, ám eredménytelenül, mert senki nem pályázott. Az önkormányzat ezért tárgyalásokat kezdeményezett a DAKK Zrt.-vel, hogy folytassa a közösségi közlekedés üzemeltetését, de irreálisan magas ajánlatot kapott az állami cégtől, így végül a tárgyalások nem vezettek eredményre.

„A korábbi 186 millió forint helyett a korrekció után 299 millió forintot kért a cég. A békéscsabai közgyűlés elé e változat mellett egy olyan is előterjesztésre került, amelyben közvetlen kijelöléssel a DAKK Zrt.-t bíznánk meg a feladattal az elkövetkezendő két évre. Az első évre 234 millió forintot ajánl a közgyűlés ellentételezésként, tehát a 186-hoz képest 48 millió forinttal többet, ezzel is mutatva a kompromisszumkészségét. A közvetlen kijelölés a hatályos jogszabályokon nyugszik, közszolgáltatás ellátatlanul nem maradhat” – mondta Szarvas Péter. 

A polgármester szerint a kijelölés, bár erre még nem volt példa hazánkban, jogszerű. A rendkívüli helyzetből a lakosság semmit nem fog érzékelni, hiszen sem járatkimaradás, sem jegyáremelés nem lesz. Hasonló problémával küzdöttek Szegeden is, ahol 2016-ban járt le a szintén a DAKK-kal kötött korábbi szerződés. A Csongrád megyei székhelyen a cég az előző évi 2,7 milliárd forint helyett 4 milliárdot szeretett volna kapni, azonban hosszas tárgyalások után engedett az árból.

„Szeged szempontjából az utolsó pályázat nehéz alkufolyamat volt. A kezdő ajánlatát a DAKK egy általunk nem elfogadható összegre nyújtotta be. Pontosítottuk a műszaki paramétereket, a szolgáltatási feltételeket, és így sikerült eljutnunk odáig, hogy most a városnak vállalható áron folyik a szolgáltatás” – nyilatkozta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester. 

Szerettük volna megtudni, hogy az állami vállalatként működő DAKK Zrt. miért próbált több esetben is a korábbiaknál akár 50-60 százalékkal magasabb árat kérni az önkormányzatoktól, úgy, hogy azután később kiderül, ennél kevesebb pénzből is meg tudja oldani a feladatot, de megkeresésünkre nem válaszolt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »