Sokat költött a semmire a közmédia

Sokat költött a semmire a közmédia

120 millió forintot költött el a közmédia egyik cége, az Új Média és Teletext Kft. 2014 májusában 110 internetes oldal és domainnév megvásárlására, hogy vidéki hírhálózatot építsen ki – írja a Direkt36. Noha az oldalak többsége ugyanúgy néz ki, és ugyanaz rajtuk a tartalom, mégis kifizettek értük 120 milliót.

Az Új Média és Teletext Kft. 2014 májusában 110 internetes oldal és domainnév megvásárlására költött el 120 millió forintot. Egy olyan cégtől vette ezeket, amely egy korábbi meghatározó fideszes politikus, egykori kulturális államtitkár, Várhegyi Attila családtagjainak többségi tulajdonában volt.

A cél elméletileg az volt, hogy az új oldalakon helyi, az adott városra vagy annak környékére vonatkozó híreket jelentessenek meg, a 110 domainből szinte minden magyar nagyvárosnak jutott egy saját hirado.hu oldal. Csakhogy a legtöbbjükön gyakorlatilag ugyanazok a cikkek lelhetők fel, többségükben a hirado.hu hírei vagy ingyenesen hozzáférhető MTI-s tartalmak.

Ráadásul a Direkt36 szerint hasonló domainekhez – döntő többségük egy városnevet és a hirado.hu véget  tartalmazza – ingyen vagy pár százezer forintért is hozzájuthatott volna az állami cég.

Valaki jól járt

A Várhegyiékhez köthető cég, a Magyar Híradó Kft. viszont így óriási üzletet csinált, megtizenhétszerezte egy évvel korábbi eredményét. Várhegyi és hozzá köthető cégek az utóbbi években több mint kilencvenmillió forint értékben kaptak tanácsadói és egyéb megbízásokat az Új Média Kft.-től és az azt felügyelő MTVA-tól – írja a Direkt36.

A 120 milliós beruházást az állami cég egyébként azzal magyarázta, hogy illett a tartalomfejlesztési stratégiájába.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »