Sokan választották hűsölésnek a Balatont

Sokan választották hűsölésnek a Balatont

Napsütés, forróság, hűsítő víz – sokan választották ezen a hétvégén a siófoki strandokat. A víz minőségére nem volt panasz.

Volt, aki csak egy napra érkezett, hogy strandoljon egy kicsit.

„Csak mára jöttünk, holnap munka, úgyhogy mai nap reggel elindultunk, este hazaértünk, holnap folytatódik a munka” – mondta egy másikuk.

Nem csak magyarok, hanem külföldiek is sokan nyaralnak most a Balatonnál. Az idegenforgalomból élők szerint idén sok a német és az osztrák turista, akik valószínűleg Görögország vagy Egyiptom helyett választották a Balatont.

A kánikulában a parti büfék forgalma is megnőtt. Az árakon nem voltoztattak, például egy korsó sör vagy egy pohár üdítő 500 forintba kerül.

„Fogy a sör, a bor, és főleg az ételek, főleg a magyaros ételek, a rántott borda, a rántott szeletek, akkor a cordon bleu, és a lángos” – mesélte Belényesi László büfétulajdonos.

A strandolás mellett más lehetőség is van a kikapcsolódásra ezen a hétvégén, Tihanyban most tartják a levendulafesztivált. A Belső-tó partján vásár várja a látogatókat, a nemzeti park ültetvényén pedig szedni is lehet a lila virágokból. A rendezvény évről-évre népszerűbb, ilyenkor több ezren látogatnak el a balatoni településre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »