Sokan hiába akarnak tovább fűteni, nem lehet

Sokan hiába akarnak tovább fűteni, nem lehet

Keddtől nem kötelező fűteni a társasházakban – közölte a Főtáv kommunikációs csoportvezetője az InfoRádióban; továbbfűtésre szerződni nem a lakóknak joguk, hanem a lakóközösségeknek.

Kormányrendeletben meghatározott időszak a fűtési szezon. 2005 óta két terminust érdemes megjegyezni: a terjedelmesebb fűtési időszak szeptember 15-től következő év május 15-ig tart, ezen belül a kötelező fűtési időszak október 15-től április 15-ig ér – mondta el az InfoRádióban Herpai Attila, a Főtáv kommunikációs csoportvezetője.

“Az ezeken kívüli időszakokat rendelkezésre állási időszaknak szokták hívni, ott már nem kötelező fűteni”

– tette egyértelművé.

Hogy hol mikor van fűtés, mindi a lakóközösség által megkötött szerződéstől függ, gyakorlatilag április 15-től szabadon választható az, hogy ki szeretne fűteni.

Hírdetés

“A Főtávnál a szerződések 99 százaléka egy automatizált átállásra vonatkozó szerződés, ami azt jelenti, hogy a külső hőmérsékletet figyelembe véve áll át a rendszer: vagy leáll, vagy újra bekapcsol

attól függően, hogy milyen hőmérsékletet határoztak meg benne” – mondta el még Herpai Attila.

Amennyben valakinek úgy szól a szerződése, hogy időponthoz vagy hőmérséklethez van kötve, és ettől eltérő módon azt szeretné, hogy kapcsolják be újra a fűtést, akkor ezt egy eseti megrendeléssel lehet megtenni.

Ezt a ház közös képviselője kell, hogy megtegye,

nem lakónként kell ezt a szolgáltatást kérni. Vagyis nem árt, ha a lakóközösség magában időnként megbeszéli, hogy milyen volt az előző fűtési szezon. A hőérzet egyedi mindenkinél.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »