Sokan bennégtek egy dél-koreai kórházban

Sokan bennégtek egy dél-koreai kórházban

MIRJANG. Legkevesebb 41 ember meghalt, és több mint hetvenen megsérültek abban a tűzben, amely pénteken egy kórházban ütött ki Dél-Koreában, Mirjang városában – tudatták a tűzoltók.

A Szöultól mintegy 400 kilométerre fekvő város Szedzsong nevű kórházának sürgősségi osztályán csaptak fel a lángok helyi idő szerint reggel 7 óra 30 körül, de egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. A tűzoltók arról adtak tájékoztatást, hogy a lángok más emeletre nem terjedtek át, és mintegy három óra alatt sikerült eloltani őket.   

A Szedzsongból 111 embert, a betegeket és a személyzetet hat másik kórházban látták el. Az épülethez kapcsolódó idősek otthonából pedig 94 embert menekítettek ki sértetlenül. A tűzoltók szerint valószínű, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedik.   

Hírdetés

Mun Dzse In dél-koreai elnök a történtek után válságtanácskozást hívott össze Szöulban.   

"Az elnök elrendelte, hogy minden szükséges intézkedést meg kell hozni, hogy a kimentett embereket több szenvedés ne érje" – húzta alá Pak Szun Hjo, Mun szóviője. Az államfő egyúttal utasította a miniszterelnököt, hogy minél előbb tárják fel, hogy mi okozta a tragédiát, hogy a jövőben ne történhessen ilyen tűzeset.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »