Sok gondot okozna a rövidebb nyári szünet

Sok gondot okozna a rövidebb nyári szünet

Nem oldaná meg a szülők problémáját a rövidebb nyári vakáció – írja a Magyar Hírlap szombati számában.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a lapnak elmondta, hogy bár szó esett a nemzeti alaptanterv átalakításával kapcsolatban a szünidő hosszáról a köznevelési kerekasztalon, komolyabb konzultációra eddig nem került sor a témában. A pedagóguskar elnöke szerint a tanév beosztása aránytalan, ugyanakkor nagy kérdés, hogy jobb lenne-e a szüneteket arányosan elosztani, vagy szükség van a feltöltődéshez egy hosszabb vakációra.

A pedagóguskar elnöke úgy látja, a szülőknek a gyermekfelügyelet megoldása az általános iskola első hat évében okozhat gondot, és arra hívta fel a figyelmet, a magyar iskolaépületek nagy része jelenleg nem alkalmas arra, hogy a hőség idején tanítsanak, tanuljanak benne.

A gyerekek június elejétől, sőt, már májusban is legyezik magukat a padban, így kevéssé tudnak koncentrálni – fogalmazott Horváth Péter, aki szerint a tanév rendjének átalakítására vonatkozó elképzelések még nagyon „nyersek”, és rengeteg kérdést vetnek fel.

Korábban a Magyar Nemzetnek Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezet elnöke is arról beszélt, hogy nem támogatná a rövidebb nyári szünetet. Mint mondta, fel lehet kavarni az indulatokat, de minden ilyen felvetésnél a gyerek érdekét kell nézni. Ő is kiemelte a nyári kánikulát, valamint hogy a szülők is nyárra tervezik a szabadságot, ami miatt nehezebben oldanák meg a gyerekek őszi, téli és tavaszi szünetbeli felügyeletét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »