Soha nem látott mértékű migráns halt meg idén az Egyesült Államok déli határánál

Soha nem látott mértékű migráns halt meg idén az Egyesült Államok déli határánál

Az Egyesült Államok déli határszakaszán idén már csaknem 750 illegális határátlépő vesztette életét, ami jóval meghaladja a tavalyi egész éves adatot – közölte a belbiztonsági minisztérium.

A minisztérium CNN-nek adott nyilatkozata szerint

a tavaly októberben kezdődött 2022-es pénzügyi évben 748 illegális határátlépéshez köthető halálesetet jegyeztek fel, míg egy évvel korábban 12 hónap alatt 557 volt ez a szám, ami akkor rekordnak számított.

Hírdetés

A FoxNews a birtokába került hatósági összesítésre hivatkozva szerdán azt közölte, hogy az illegális határátlépésekhez köthető összes haláleset 60 százalékának oka a hőség, vagy vízbe fulladás.

Múlt hétvégén 13 migráns, köztük egy terhes asszony fulladt a megáradt Rio Grande határfolyóba, Texas és Mexikó között. A határőrizeti hatóságok több tucatnyi bevándorlót kimentettek.

Az illegális határátlépők száma idén szintén rekordot ért el az Egyesült Államok mexikói határszakaszán.

A vám és határvédelmi hatóság (Custom and Border Protection – CBP) összesítése szerint július végéig már csaknem kétmillió törvénytelen határátlépővel szemben intézkedtek, míg egy évvel korábban, a 2021-as pénzügyi év egészében 1,7 millió volt ez a szám.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »