Soha nem látott felvétel került elő a Beatlesről

Soha nem látott felvétel került elő a Beatlesről

A sminkszobában bolondozó fiatal Beatles-tagokról bukkant fel egy, a nagyközönség által eddig sosem látott rövid, privát filmfelvétel Ausztráliában. A videót az Ausztrál Nemzeti Film- és Hangarchívum (NFSA) kedden tárta a nyilvánosság elé.

A keskenyfilmkamerával 1965. november 1-jén készült, 49 másodperces fekete-fehér felvételt Dawn Swane ausztrál táncosnő és sminkes adományozta az Ausztrál Nemzeti Film- és Hangarchívumnak (NFSA). A ma 83 éves Swane annak idején Manchesterben a Granada TV-nek dolgozott, akkor filmezte le a legendás együttes négy tagját, amikor azokat épp felkészítették egy televíziós fellépésre a sminkszobában.

“A sminkszalonban voltam és pezsgőztünk. Már nem emlékszem, hogy John (Lennon) vagy Ringo (Starr) volt-e, de kikapták a kezemből a kamerát, és közölték velem, hogy nem így kell használni egy filmfelvevőt, majd összevissza hadonásztak vele, közben marháskodtak” – idézi Dawn Swane-t az audiovizuális archívum közleménye. Az egykori táncosnő és sminkes több más, az archívum szerint nagyon különleges privátfilmet, köztük egy Michael Caine brit színészről készült klipet adott át az NFSA-nek.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »