Sneider: Hol tart az offshore-botrányban érintett politikusokkal szemben indított vizsgálat?

Mint ismeretes, 2016. április 3-án, egy panamai ügyvédi irodából hatalmas információtömeg, összesen 11,5 millió dokumentum szivárgott ki, amelyek egykori és jelenlegi politikai vezetők, közszereplők, hírességek, neves sportolók és bűnözők eltitkolt offshore üzleteire világítottak rá.

Már egy hónap telt el a panamai offshore-ügy hazai közélethez vezető szálainak nyilvánosságra kerülésétől, ám még mindig nem tudjuk, hogy Horváth Zsolt, az első Orbán-kormány politikai államtitkára, aki korábban a Fidesz országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese volt, továbbá Boldvai László, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője és egyben pénztárnoka, pontosan hogyan rejtegették pénzüket, azok honnan származtak, illetve ezek a pénzek összefüggésbe hozhatóak-e bűncselekményekkel, például burkolt pártfinanszírozással – írja közleményében Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke.

Tekintettel arra, hogy egy volt, illetve egy jelenlegi kormánypárt is érintett az ügyben, továbbá a minap Bajnai Gordon volt miniszterelnök neve is felbukkant – emlékeztet Sneider -, ezért a kirobbant offshore-botránynak nagyon komoly nemzetbiztonsági összefüggései is lehetnek.

A Jobbik szerint panamai offshore-ügy magyar érintettjei esetében rendkívül szigorú adóvizsgálatra van szükség. Miközben a botrány kapcsán rajtaütésektől, házkutatásoktól, dokumentumok, számítógépek, adathordozók lefoglalásától hangos a nemzetközi sajtó – fogalmaz a párt alelnöke -, addig a nyomozásban érintett hazai hatóságok részéről eddig házkutatások és vagyonelkobzások helyett kínos csend tapasztalható.

Az ügy jelentőségére tekintettel a Jobbik felszólítja a hatóságokat, hogy folyamatosan tájékoztassák a magyar embereket arról, hogy hol tart a bűncselekmények gyanújába fideszes és szocialista politikusok ügyének felderítése, és hozzák nyilvánosságra a megismert adatokat – olvasható a Jobbik közleményében.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »