Slovan, PAOK: aki győz, biztosan továbbjut

Slovan, PAOK: aki győz, biztosan továbbjut

Különleges mérkőzéssel zárja csütörtökön (18.45) hazai csoportmeccseit a Slovan a labdarúgó Európa-konferencialigában: a PAOK elleni győzelem a továbbjutását jelentené, mint ahogy a szalonikiek sikere a vendégek számára biztosítaná a tavaszi folytatást.

A harmadik számú európai kupasorozat F csoportját a Köbenhavn vezeti 9 ponttal. A gibraltári Lincoln ellen borítékolható az újabb győzelme, és ezzel a továbbjutása is a tavaszi folytatásba (az első helye még nem).

A másik továbbjutó helyért így az egyaránt 7 pontos Slovan és PAOK fog vélhetően megküzdeni, első körben ma Pozsonyban. A Téglamezőn egyszerű lesz a képlet: amelyik csapat nyer, az biztosan ott lesz a tavaszi egyenes kieséses rendszerben. Ha viszont döntetlen születne, úgy a csoportkör utolsó fordulójában, „távúton” fog eldőlni a minipárharc.

Nagyok a várakozások, és nagy lesz az öröm vagy a csalódás is. Az ellenfél rutinosabb, de már mi is megmutattuk magunkat európai szinten. Remélem, a fiúk engem is meglepnek a teljesítményükkel. Ha fizikailag túllépünk a saját árnyékunkon, sikeresek lehetünk” — mondta a meccset megelőző sajtótájékoztatón Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője, hozzátéve, a pozitív légkör sokat segíthet csapatának.

Hírdetés

Az égszínkékek a legutóbbi Fortuna ligás meccsen győztek 2:1-re Nagymihályban, így valóban jó hangulatban telt el a hétórás buszozás. Ugyanakkor a szurkolókra a kupameccsen csak minimális mértékben számíthatnak a járványügyi korlátozások miatt, összesen 128 drukkert engedhetnek be azok közül, akiknek bérletük van az EKL-re (a 200-as létszám többi helyét a stábok, hivatalos személyek és a média képviselőinek kell fenntartani).

Így a lelátón nem fognak tudni visszavágni a szalonikieknek, akik ugyan csak alig 8 ezren látogattak ki szeptember végén a 29 ezres Toumba Stadionba, mégis fergeteges hangulatot teremtettek. A pozsonyiak azon a meccsen várakozáson felül helytálltak, játékban és eredményben (1:1) is.

A görögök a válogatottszünet után vereséggel folytatták a Szuperligát, 2:0-ra kikaptak az utolsó előtti Atromitosz otthonában, és a harmadik helyen állnak a tabellán. Az EKL-ben az előző körben is otthon játszottak, 1:0-ás vezetésről 2:1-re vereséget szenvedtek a Köbenhavntól. A fogadóirodák szerint a Slovan ellen így is esélyesebbek a győzelemre.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »