Škoda Octavia 3 Style G-TEC: Gázt bele!

Škoda Octavia 3 Style G-TEC: Gázt bele!

Hogy a 4. generációs Octavia megjelenése (és kipróbálása) után egy korábbi modellt is elkértem tesztelésre, annak nyomós oka volt. Éspedig az, hogy a földgázüzemű változatról volt szó; abból is az utolsó verzióról, ahol az 1,4-es motort már az erősebb 1.5 TSFI váltotta fel.

Ilyen választási lehetőség az új nemzedék kínálatában egyelőre nem szerepel, de később valószínűleg elérhető lesz. Addig is lássuk, mit kínál az Octavia 3 G-TEC, amely továbbra is szerepel a márka kínálatában, éspedig kizárólag kombi karosszériával és hétgangos DSG váltóval.

Az autó harmadik nemzedéke ugyebár a sokat vitatott 4 fényszóróval került piacra; ízlés dolga, hogy valakinek máig ez tetszik-e jobban, vagy az új modell pengés lámpái és hangsúlyosabb maszkja.

A méretek összehasonlítása természetesen a hármas generáció hátrányára szól, de csak az ilyenkor megszokott mértékben: hosszúság -2,2, szélesség -1,5, magasság -3,5 centiméter. Viszont ha egy úgymond alsó középkategóriás kombi majd’ 4,7 méter hosszú, ott nincs mit fanyalogni. Ami pedig a 3-as Octavia küllemének bővebb leírását illeti, attól ma már tényleg eltekinthetünk, lásd akkori tesztjeink egész sorát…

Hírdetés

A tesztautó Style csúcsszereltségű volt, pluszként 3480 eurónyi opciós holmival felextrázva. Kezdjük ezekkel: AMUNDSEN navi 8 colos képernyővel, tolatókamera, elülső parkolószenzorok, 160 km/órás sebességig működő adaptív tempomat, sávelhagyás-jelző, full LED fényszórók.

A kétzónás légkondi, a hátsó parkolóradar, a Bluetooth telefonkapcsolat, az elülső ülésfűtés, a nyolc reprós, USB/SD bemenetű Bolero hifi viszont ezen a szinten standard. Az utasok élettere az ún. alsó középkategóriás autók jobb átlaga; az Octaviánál ugyanis a teljes térkínálatot egyértelműen a csomagtér befogadóképességére hegyezték ki. A standard meghajtású 3-as kombik 610–1740 literes málhatartójából itt viszont sokat lecsíp a gáztartály: maradt 480–1610 liter, ami már szintén „csak” a kompakt puttonyosok átlaga.

Egészében véve pedig azzal zárhatjuk ezt a fejezetet, hogy bár az új Octavia egészében véve természetesen fejlettebb, a korábbi modell vásárlói is egy még mindig korszerű, minden alapvető biztonsági kelléket felvonultató, tágas, kényelmes és szép autót kapnak a pénzükért…

A G-TEC Octavia 1,5-ös turbómotorja benzinnel és sűrített földgázzal (CNG – Compressed Natural Gas) működik. Utóbbi elégetése során szén-dioxidon és vízen kívül elméletileg nem keletkezik más melléktermék, de gyakorlatilag is csak minimálisan. Az ilyen autók fajlagos CNG-fogyasztása egyébként jóval alacsonyabb, mint benzines üzemmódban, lásd a műszaki adatokat.

Természetesen a károsanyag-kibocsátás is kisebb: a G-TEC-é például 20-30 g/km-rel, mint az 1.5 TSI típusé. És ennek kapcsán szólhatunk az ilyen autók legfontosabb hozadékáról: a környezetvédelemről, ahol ma már a kibocsátott káros anyagok akár grammonkénti lefaragására is égető szükség van életkörnyezetünk megóvása, sőt megmentése érdekében. A D-TEC Octavia éppen ezért alapon gázüzemű; a rendszer csak a CNG elfogytával kapcsol át automatikusan benzines üzemre. A két hajtásmód közti kézi átkapcsolásra nincs lehetőség. Aki pedig szeret számolgatni, és közelebbről érdeklik egy ilyen autó üzemeltetési költségei, annak a fogyasztási adatokhoz hozzátesszük: a teszt írásának időpontjában 1 liter benzin átlagosan 1,092 euróba, 1 kg földgáz pedig 1,048 euróba került.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »