Skócia: Második népszavazást az Egyesült Királyságtól való elszakadásról!

Skócia: Második népszavazást az Egyesült Királyságtól való elszakadásról!

Az Egyesült Királyságban zajló általános választások miatt a Skót Nemzeti Párt elkötelezte magát amellett, hogy kampányt folytat azért, hogy a skótoknak újabb esélyt kell adni a függetlenség megszavazására, lehetőleg a jövő évben.

A választások még nem kezdődtek el, de a politikai machinációk azt jelzik, hogy „amikor” a britek fognak a szavazásra menni, akkor ellene voksolnak. Ezt tudják a skótok is, ezért teljes erőbedobással dolgoznak azon, hogy ne tudják manipulálni a választásokat, mint mindenütt.

Az SNP Alsóházának vezetője, Ian Blackford a vasárnap Aberdeenben tartott pártkonferencián beszélt, hogy az SNP Alsóházának vezetője, Ian Blackford azt mondta, hogy az általános választások jelentik az egyetlen megoldás a „Brexit-káosz” éveire .

Blackford olyan adatokra hivatkozott, amelyek megmutatták a skót függetlenség támogatásának erősödését, és hasonló növekedést mutattak a kérdésről szóló újabb népszavazás mellett.

Hírdetés

“Ugyanezek a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban az emberek többsége, nem csak Skócia, úgy véli, hogy joguk van saját jövőjük eldöntésére” – mondta.

“De ha a politikusok annyira félnek, hogy Skócia jövőjét népének kezébe adják, hogy eltökélt szándékaik, hogy megakadályozzanak minket abban a demokratikus lépésben -, akkor a következő választási kampány középpontjában a Skócia jövőjének eldöntésének joga lesz.” -mondta.

Blackford azt is mondta a Sky News-nak, hogy a szavazásra jövőre kerül sor. “Most a skót parlament útján terjesztjük elő a jogszabályokat, amelyek lehetővé teszik a [második függetlenségi népszavazást] … Ez a népszavazás 2020- ban lesz.” – mondta.

Címlap: IC archívum

The post Skócia: Második népszavazást az Egyesült Királyságtól való elszakadásról! appeared first on .


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »