Síremlékek tábláit lopják Börvingesen

Síremléktáblákat lopnak az ungvári járási Börvingesen (с.Барвінок). Mostanáig hét esetet jegyzett fel a rendőrség a községben.

Az Ungvári Városi Tanács sajtószolgálatának jelentése szerint az első eset még szeptember első heteiben történt. Azóta már több sírt is megrongáltak a vandálok.

Anatolij Romanovics, az ungvári temetők felelőse elmondta, hogy a tettesek nemcsak a síremléktáblákat lopják el, hanem a gránitvázákat, lámpákat – mindent, ami értékes. Elmondása szerint nem zárják ki azt a tényt sem, hogy a tolvajok értenek a síremlékekkel kapcsolatos technológiákhoz, hisz minden egyes ellopott tábla, váza és lámpa nagyon precízen van levéve, nem sértve a körülötte lévő területet – tudatja a Kárpátalja hetilap internetes változata.

A közüzemi szolgáltató adminisztrációja arra kér mindenkit, hogy aki gyanús személyeket lát a temető környékén, esetleg bármilyen információval rendelkezik a tettesekről, az értesítse az irodájukat az Ungvár, Hősök u. 2. címen, a 44-12-16, 3-21-30 telefonszámokon vagy a rendőrséget a 102-es telefonszámon.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›Börvinges (Барвінок)Címkék: síremlék, lopás, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »