Šipoš: Nem fog szavazatokat vásárolni a koalíció a költségvetés elfogadásához

Šipoš: Nem fog szavazatokat vásárolni a koalíció a költségvetés elfogadásához

Minden egyes képviselőnek, aki látja az embereknek szánt masszív segítséget, meg kell szavaznia a jövő évi költségvetést – mondt a Joj televízió vitaműsorában Michal Šipoš, az OLaNO parlamenti fakciójának vezetője.

Šipoš a műsorban garantálta, hogy a koalíció nem fog szavazotak vásárolni a költségvetés elfogadásáért. Vitapartnere, a smeres Juraj Blanár pártja biztosan megszavazza majd a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, amely hamarosan napirendre kerül a parlamentben.

Šipoš reményét fejezte ki, hogy a kormány kibírja a rendes választásokig, Richard Sulík pedig szerinte a bizalmatlansági indítvány beadásával megtette az első lépést ahhoz, hogy a harmadik korrupcióellenes kormányt is megbuktassa.

“Úgy tűnik, hogy az SaS arra játszik, hogy ha kiesik a kormány, ügyvivő kormány jön létre az államfő ellenőrzése alatt (…) és lesz itt új 76, amelyben ismét ott lesz az SaS”

mondta ezzel kapcsolatban Blanár, aki szeirnt ha az egész SaS támogatta volna roman Mikulec belügyminiszter visszahívását, azzal jelentősen megbontotta volna a koalíciót.

“Ha Sulík komolyan gondolta volna az ellenzéki politizálást, Mikulecet le lehetett volna váltani”

Hírdetés

húzta alá a Smer-SD politikusa.

Šipoš elismerte, hogy óriási a nyomás a belügyminiszteren, mivel szabad kezet adott a rendőrségnek.

“Ma senki sem biztos abban, sem a koalíciós képviselő, sem az ellenzéki, sem az oligarcha, sem bármelyik gazdag ember, hogy nem lesz kivizsgálva, és hogy a NAKA nem kopogtat be az ajtaján”

mondta Šipoš.

Blanár a műsorban kifejtette, hogy Zuzana Čaputová államfő is felelős Szlovákia állapotáért, mert akkor is támogatta a koalíciót, mikor rossz dolgokat követtek el. Ezért szerinte nem is lehet,csodálkozni, hogy némelyik politikus retorikája államfőellenes.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »