Síneken fulladt le a kocsi, jött a vonat

Síneken fulladt le a kocsi, jött a vonat

Igazi rémálom: a síneken állt meg műszaki hiba miatt egy egyterű autó ma hajnali öt órakor Bezenye és Hegyeshalom között, még sötétben, a vasúti átjáróban. Sofőrje kiugrott a kocsiból, mert időközben érkezett egy motorvonat. Megállni már nem tudott a vasúti jármű, az autót tolta maga előtt, majd a korlátot áttörve, a Lajtába lökte.

A sárga egyterű a lehető legrosszabb helyen, a kisebb emelkedőn lévő, Bezenye és Hegyeshalom közötti vasúti síneken állt meg műszaki hiba miatt. Miután vezetője észlelte, hogy nem tud továbbhaladni, még mielőtt segítséget kérhetett vagy kaphatott volna, a lehető legrosszabb forgatókönyv következett. A szemafor pirosra váltott az utasok nélküli motorvonat érkezését jelezve.

Hírdetés

Információink szerint a férfi – aki az egyik közeli település tanyáján vendégmunkásként dolgozott – elhagyta az autót, s nem is volt a közelben, amikor a Rajka felől érkező vonat megérkezett. Az hiába fékezett, már nem tudott megállni, Hegyeshalom felé tolni kezdte a síneken a járművét. Közel 50 métert nyomta maga előtt, majd a Lajtához érve, a korlátot áttörte az autó, és a folyóba zuhant.

A helyiek szerint érthetetlen, ami történt, hisz az átjárónál út mindkét irányba lejt, ha egy kicsit is tol a járművén valamelyik irányba a sofőr, már elmozdíthatta volna a helyéről…

Teljes útzár volt érvényben, fél hét után indulhatott meg a forgalom. A Rajkáról Győrbe 5 óra 10 perckor és 6 óra 10 perckor induló személyvonat sem közlekedett, az utasok Rajka és Hegyeshalom között busszal, Hegyeshalomból vonattal utazhattak a megyeszékhelyre.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »