Simonka György parlamenti segítséggel próbálta megúszni százmilliók visszafizetését

Simonka György parlamenti segítséggel próbálta megúszni százmilliók visszafizetését

Simonka György volt cége a képviselő által elért jogszabály-módosításra hivatkozva kerülte volna el a szabálytalanul felhasznált támogatások visszafizetését.

410 millió forint állami támogatás visszafizetését próbálta elkerülni az egykor Simonka György fideszes képviselő érdekeltségébe tartozó Paprikakert TÉSZ Kft. A társaság olyan jogszabály-módosítások alapján próbálta megúszni a szabálytalanul felhasznált pénzek visszafizetését, amiket Simonka ért el a parlamentben – tudta meg a 24.hu.

Hírdetés

A Transparency International (TI) Magyarország által kiperelt adatokból kiderült, hogy a cég a Magyar Államkincstárhoz benyújtott 30 kérelmen keresztül igyekezett a mára felszámolás alatt álló Paprikakert TÉSZ Kft. által igénybe vett, és szabálytalanul elköltött összesen 413 977 888 forint támogatás visszafizetését megúszni.

A jelenleg is Simonka családtagjai résztulajdonában álló cég a zöldség-gyümölcs termelői csoportok támogatásáról szóló rendeletet szerette volna kihasználni, ami a lap szerint az egyik olyan jogszabály, amelynek módosítását Polt Péter legfőbb ügyész szerint Simonka György ért el.

A vádhatóság szerint ugyanakkor nincs ügy, hiszen a társaságot visszafizetésre kötelezték, bár az nem derült ki, hogy ennek ténylegesen elegett tettek-e.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »