Simon Gábor mindent tagad

Tagadta bűnösségét az első tárgyalási napon Simon Gábor. Az MSZP korábbi elnökhelyettesét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolta az ügyész, aki szerint Simon összesen 120 millió forintnyi valutát tartott külföldi bankszámlákon, amelyek után nem adózott.

Magyar Menedék - Badiny

Simon azt állította, hogy a sajtóhírekkel szemben ezek nem titkos pártpénzek voltak, hanem korábbi vállalkozásainak az eredményei. Arra is kitért Simon Gábor, hogy a híresztelésekkel ellentétben sosem rendelt Bissau Új-guineai útlevelet Welsz Tamástól, az csak az azóta elhunyt üzletember blöffje volt.

A vád szerint Simon Gábor 2008 és 2012 közötti jövedelemként vagyonnyilatkozataiban, illetve adóbevallásaiban kizárólag az országgyűlési képviselői, illetve államtitkári tisztségéért kapott bevételeket tüntette fel, miközben más országban nyitott bankszámláin ismeretlen forrásból százmillió forintnál is magasabb összeget helyezett el különböző valutában.

Később Simon Gábor és K. J. másodrendű vádlott különböző időpontokban hamis bissau-guineai útlevelet készített, amelynek felhasználásával különböző bankfiókokban újabb számlákat nyitott és azokon jelentősebb pénzösszegeket helyezett el.

Simon Gábor ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények emelt vádat az ügyészség.

Simon Gábor az eljárás során befizette az államkasszába a hiányzó összeget. Az ügyészség szerint azonban az ügy tárgyi súlya miatt indokolt letöltendő szabadságvesztés kiszabása.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »