Simion Kolozsváron járt, Emil Bochoz is bekopogott, aki állítólag fogadta

Simion Kolozsváron járt, Emil Bochoz is bekopogott, aki állítólag fogadta

Az AUR vezetője, George Simion Kolozsvárra is eljutott az országjáró karavánjával, amelyet Klaus Johannis államelnök leváltására irányuló aláírásgyűjtés miatt indított.

Hírdetés

Több tucatnyi támogató gyűlt össze az Avram Iancu téren, hogy üdvözölje a szélsőjobboldali politikai párt vezetőjét. Voltak olyanok is, akik kenyérrel és sóval fogadták a nacionalista, oltásellenes kijelentéseiről híres pártvezért, aki legutóbb Temesváron berontott a polgármesteri hivatal épületébe, Dominic Fritz leváltását kérve. Az esetről itt számoltunk be részletesen.

Kolozsváron azonban nem került ilyen jelenetre sor, mi több, George Simion dicsérő szavakkal méltatta Emil Bocot, hangsúlyozva, hogy Kolozsvár polgármestere “a tettek embere”, aki a sok elfoglaltsága közepette talált egy szabad “fél órát”, és fogadta őt a városházán.

“Boc nem tett ellenünk olyan kijelentéseket, mint mások tettek (…) Ő egy értelmes ember, akivel lehet beszélgetni. Köszönjük neki, hogy fogadott minket” – nyilatkozta az AUR vezetője.

A kolozsvári járókelőknek, akiket arra kértek, hogy írják alá az ország elnöke leváltásáért indított kezdeményezést, Simion többször is gondosan elismételte: “a polgármester is fogadott bennünket, Boc szavatartó ember, még ha különböző pártokból vagyunk, akkor is egyezünk”. (Actual de Cluj)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »