Simicskó külső veszedelmektől félti Magyarországot

Simicskó külső veszedelmektől félti Magyarországot

Külső veszedelmektől félti az országot a honvédelmi miniszter – Simicskó István erről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitóján beszélt. A hallgatóktól – akikből katonai vezetők is lehetnek – azt várja, hogy a hazát helyezzék értékrendjük élére. Az intézménybe idén újabb 1800 fiatal nyert felvételt.

„A haza érdeke, a nemzet érdeke az első és legfontosabb, mindig mindent adjunk oda a hazánknak” – A honvédelmi miniszter szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem legfőbb feladata, hogy hazaszeretetre nevelje hallgatóit. Simicskó István a tanévnyitó ünnepségen – árnyaltan ugyan –, de utalt a migrációra.

„A történelem azt mutatja számunkra, hogy 500 évvel ezelőtt is Európát komoly bajok és békétlenségek terhelték. Mindig, amikor Európa megosztottá válik, amikor adott esetben például a római katolikus egyház is – hiszen minden civilizáció, így az európai civilizáció is vallási talapzaton áll –, akkor bajba kerül. Hogyha elfelejtjük a gyökereinket, hogyha a hagyományainkat nem éljük meg tovább és nem segítjük és belső megosztottság lesz úrrá, nem beszélve arról, ha gyenge államok lesznek, akkor mindig valamilyen külső civilizációs erő bajba sodorja a meglévőeket” – fogalmazott Simicskó István honvédelmi miniszter.

Idén több mint 1800-an nyertek felvételt az egyetemre. A gólyák az intézmény zászlói előtt tettek esküt.

Ettől a tanévtől az intézmény már katonai vezetőket is nevel. „Maga a jogszabály is külön kiemeli, hogy a honvédtiszti alap és mesterképzés a haza fegyveres szolgálatára és a parancsnoki feladatok ellátására irányuló felkészítésre is kiterjed” – mondta Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

A Közszolgálati Egyetem a Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és az Államigazgatási Főiskola összevonásával. A felsőoktatási intézmény a legendás Magyar Királyi Honvéd Akadémia épületében, a Ludovikában kapott helyet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »