Simicskó: a terrorizmust is szétteríti a kvótarendszer

Nemcsak a bevándorlókat, hanem a terrorizmust is szétteríti Európában az EU által tervezett kötelező betelepítési kvótarendszer – mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Simicskó István felidézte: az elmúlt másfél évben érkezett mintegy másfél millió migráns között mintegy négyezer potenciális terrorista is érkezett. Az EU szabad mozgásából adódóan ezek a terroristák bárhová mehetnek. A betelepítési kvóta nyomán káosz várható Európában – mondta a honvédelmi miniszter, aki szerint a vasárnapi referendumon “Európa jövője a tét”, és – megfogalmazása szerint – “a magyarok példát mutathatnak”.

A honvédelmi miniszter kitért arra, hogy a szolgálatok számára lehetetlen feladat, hogy valamennyi potenciális terroristát folyamatosan figyeljék. Ráadásul – hívta fel a figyelmet – nemcsak terrorsejtek, -szervezetek, hanem egyéni elkövetők is vannak, akik kiszámíthatatlanok.

Simicskó István emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió, eredetileg – mint szén- és acélközösség – a biztonság alapzatán jött létre. Ezt a biztonsági szemlétet vissza kell hozni – emelte ki a honvédelmi miniszter.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »