Simicska Lajos cégei hivatalosan is gazdát cserélhetnek

Simicska Lajos cégei hivatalosan is gazdát cserélhetnek

Végrehajthatónak minősítette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Nyerges Zsolt irányításszerzését Simicska Lajos üzleti érdekeltségei felett – jelentette be a hivatal közleményében.

A GVH tudomásul vette Nyerges Zsolt irányításszerzését Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló üzleti érdekeltségei felett – tudatta a hivatal közleményében.

Ahogyan arról beszámoltak, a Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is.

A Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló érdekeltségek a mezőgazdaság, az építőipar, a média, valamint a közterületi reklám különböző piacain vannak jelen.

A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, amelyet vizsgálva azonban versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel.

A felek – élve a versenytörvényben biztosított lehetőséggel – úgynevezett előzetes egyeztetést kezdeményeztek a GVH-val a bejelentés benyújtását megelőzően. Az előzetes egyeztetést követően benyújtott űrlap megfelelt a törvényi követelményeknek és a káros versenyhatások lehetősége is elvethető volt, így versenyfelügyeleti eljárás indítására okot adó körülmény nem vetődött fel.

A GVH ezért hatósági bizonyítványt állított ki a bejelentő számára.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »